1915 watches ontwerpt eerste houten verpleeghorloge

Foto: 1915 watches

Na het succes van de houten horloges die de broers Spies uit Sassenheim ontworpen hebben, komen de twee mannen nu met een nieuwe innovatie. Als eerste ter wereld brengt 1915 watches een houten horloge speciaal voor personeel in de zorg op de markt; het ‘MODEL-T’ verpleeghorloge.

“We zijn op dit idee gekomen dankzij een van onze klanten die baalde dat ze ons normale horloge tijdens haar werk niet mocht dragen,” vertelt Robert.

De broers achter het houten horlogemerk 1915 watches zijn gaan kijken wat hier de reden voor was en die bleek simpel, hygiëne. Bij polshorloges is het probleem dat er veel vuil achter kan gaan zitten. Dit maakt dat polshorloges bij veel taken in de zorg niet zijn toegestaan. Deze mensen zijn aangewezen op de horloges, die aan kleding gehangen kunnen worden.

Verpleeghorloge

De meest voorkomende variant voor het verpleeghorloge is van silicone met een plastic klokje. Het is de broers gelukt om hun houten variant net zo licht te maken als de silicone variant. En dat met het gebruik van sterk hout en een degelijk Zwitsers uurwerk. Dit maakt het horloge kwalitatief en duurzaam, zonder dat er op comfort moet worden ingeleverd.

Het 1915 watches ‘MODEL-T’ verpleeghorloge is verkrijgbaar in een variant van eikenhout met een vrolijk gekleurde wijzerplaat. Ook is er een karaktervol design van olijfhout met een elegante wijzerplaat van geborsteld aluminium verkrijgbaar. De nieuwe collectie is te vinden op www.1915watches.com.

Reacties