De JoJo wint de Teylinger prijs

Foto: Lisa de Blok

Ontmoetingswerkplaats de JoJo, een initiatief van Repair Café Teylingen, heeft dinsdag de Teylinger vrijwilligersprijs uitgereikt gekregen.

De prijs met een cheque ter waarde van € 250,- is uitgereikt door gemeenteraadslid Dion Piket en Marian Kofoed van Welzijn Teylingen in de JoJo. De vrijwilligers van de JoJo zijn ontzettend blij met deze blijk van waardering voor het harde werk dat zij het afgelopen jaar hebben verricht.

Ontmoetingswerkplaats de JoJo

In augustus vorig jaar kreeg Stichting Repair Café Teylingen de sleutel van de voormalige Hoogvliet supermarkt aan het Hortusplein in Sassenheim. Het pand was toen volledig kaal gestript, leeg en dicht gespijkerd. Samen met vrijwilligers uit de buurt hebben zij de schouders eronder gezet om van deze kille lege ruimte een gezellige en warme ontmoetingsplek te maken.

Veel activiteiten

Inmiddels is er van alles te beleven en zijn ze drie dagen per week open. Mensen kunnen hier terecht om gratis te shoppen en spullen te brengen in de Weggeefwinkel, om dingen te laten repareren of bijvoorbeeld om gezellig een kopje koffie te drinken of een workshop te volgen. Je kunt er betaalbare tweedehands fietsen kopen en leuke handgemaakte artikelen en cadeautjes. Verder is er een houtwerkplaats met deelnemers van de dagbesteding van GGZ Rivierduinen en zijn er diverse soorten werkplaatsen en ateliers te vinden.

De vrijwilligers

Met een groep van meer dan twintig vrijwilligers wordt er altijd hard gewerkt om het er zo gezellig en mooi mogelijk te maken. Het is een bijzonder en uniek initiatief, dat is opgezet vanuit de passie en initiatief vanuit de vrijwilligers. Het is een plek waar iedereen welkom is en waar je van elkaar kunt leren en kunt samenwerken.

De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor deze plek en daarom is deze prijs dan ook dik verdiend. Ook de uiteenlopende samenwerkingsverbanden die worden aangegaan met andere organisaties, waren voor de jury een reden om deze prijs toe te kennen.

Kom eens langs!

Kom ook eens een kijkje nemen op deze bijzondere plek. De openingstijden zijn van 13.00 tot 16.30 op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag. Op iedere derde zaterdag van de maand (dus ook aanstaande zaterdag) is in de JoJo nog altijd de bijeenkomst van Repair Café Teylingen, waar samen met bezoekers kapotte spullen worden gerepareerd.

De Teylinger Prijs

Dit is de derde Teylinger Prijs die dit jaar is uitgereikt aan vrijwilligersinitiatieven. Eerder dit jaar vielen al het schooltuinproject in Park Rusthoff en Kunst in het Overbosch in de prijzen. Aan het einde van het jaar zullen deze drie initiatieven voor de hoofdprijs van maar liefst € 1000,- strijden.

 

Cookieinstellingen