Griezelen met Halloween in Park Rusthoff

Foto: PR

Zaterdagavond 28 oktober werd Park Rusthoff omgetoverd tot griezelig Heksenheim. Het park werd overgenomen door heksen, tovenaars, spookjes, griezels en ander eng gespuis; het was Halloween in Park Rusthoff.

Om klokslag zeven uur toverden de kinderen van Sassenheim samen met de heks van Halloween het park open. Heks Dikke Teennagel had een vloek uitgesproken over iedereen die zich tijdens Halloween verkleedt. Al die verklede mensen zouden altijd even griezelig en lelijk blijven, ook al zouden ze dat zelf niet in de spiegel zien. Gelukkig konden de kinderen uit Sassenheim de lichtjesheks helpen. De kinderen verzamelden ingrediënten voor de toverdrank en stukjes van de toverspreuk.

Tussen het zoeken naar ingrediënten voor de toverdrank en stukjes toverspreuk door, konden de kinderen allerlei leuke en spannende dingen doen: een bezemsteel knutselen met snoepjes, genieten van een eng heksendansje, luisteren naar het griezelige verhaal van de verhalenverteller, enge snoepjes happen in het snoephuisje, een echte Heksenbezem-race, betoverde limonade drinken of meedoen met heksenhoeden gooien.

Voor de stoere kinderen was dit natuurlijk niet spannend genoeg. Voor hen was het buitengebied van Park Rusthoff omgetoverd in een griezelparadijs. Het was er stikdonker met net niet genoeg licht om te zien wat er allemaal in het bos verstopt zat; heksen, tovenaars, magiërs, zombies, griezels, een watermonster, vogelverschrikkers en spoken maakten met enge kreten en spookachtige geluiden de kinderen aan het schrikken.

Kortom, weer een ouderwets griezelig Rusthoff-Halloween. Aan het einde van de avond verstomde het gegil. Met de hulp van de kinderen kon de lichtjesheks haar toverdrank brouwen en de kinderen ermee besprenkelen. De vloek over Heksenheim was opgeheven en Park Rusthoff kon weer worden teruggegeven aan de wandelaars op zondagochtend.

Reacties

Cookieinstellingen