Tiende editie Kunstweek Warmond

Foto: Warmond Kunstweek

Zaterdag 4 november gaat voor de tiende maal de Kunstweek Warmond van start. Tijdens het openingsweekend houdt taalvirtuoos Wim Daniëls een voordracht, worden de exposities geopend, speelt het Monward Consort en vindt voor de eerste keer het Poëziecafé plaats. Vanaf maandag begint een keur aan workshops.

Kunstweek Warmond

Zaterdag 4 november is iedereen vanaf 14.30 uur welkom in De Oude School, waar om 15.00 uur de Kunstweek Warmond officieel wordt geopend door wethouder Kees van Velzen. Vervolgens draagt Irma Ooijevaar een gedicht voor en houdt Wim Daniëls een betoog over taal in de kunst. Daniëls is schrijver en columnist, maar bovenal taalliefhebber. Hij is bekend geworden door zijn scherpe en humoristische analyses van taal op radio en tv. Fameus is zijn optreden in het tv-programma Pauw, waarin hij het Koningslied fileerde.

Expositie Leidse school

Later die middag, om 16.15 uur, wordt de expositie in het Oude Raadhuis officieel geopend. Daar zijn schilderijen te zien uit de Leidse School. De werken komen deels uit de collectie van Rob Wegner, die het woord voert tijdens de opening.

Een half uur later is in de Dorpsstraat de aftrap van Gluren bij de Buren. Een recordaantal ramen is omgetoverd tot pop-upgaleries, waar schilders en beeldend kunstenaars hun werk tonen. ’s Avonds treedt het Monward Consort op in de Protestantse Kerk. Zij spelen onder meer het Beethoven Septet.

Poëziecafé

Zondagmiddag om 14.00 uur opent in galerie De Pomp de expositie van acht Warmondse kunstenaars. Diezelfde middag start om half drie het Poëziecafé, een nieuw onderdeel van de Kunstweek. Daar is de jonge dichter Marieke Lucas Rijneveld (1991) te gast, die door de Volkskrant werd uitgeroepen tot literair talent van 2016. Met haar poëziedebuut Kalfsvlies won ze de C.Buddingh’-Prijs 2016, momenteel werkt ze aan haar debuutroman. In De Oude School draagt ze gedichten voor en vertelt ze over haar werk. Het Poëziecafé is gratis toegankelijk.

Workshops

Vanaf maandag gaan de workshops van start. Er is een breed aanbod in verschillende disciplines en voor diverse doelgroepen. Volwassenen kunnen maandag terecht bij de workshops sjaal vilten (Sophia van Tongeren), passepartout snijden (Barbara Oudshoorn) en handlettering (Nicôle van Werkhoven), kinderen kunnen werken met klei in de kelder van het Oude Raadhuis.

Dinsdag is er creatief schrijven (Irma Ooijevaar), patchwork/quilten (Sophia van Tongeren) en rekenen op de iPad (Lucienne Fabriek). Een dag later geeft Lucienne de workshop schilder je favoriete plek.

De rest van de week en in het laatste weekend staan nog meer boeiende activiteiten op het programma, zoals workshops en het Literair Café met Tommy Wieringa. Kijk op www.kunstweekwarmond.nl voor meer informatie.

Kaartenactie

Omdat de Kunstweek Warmond geen subsidie meer krijgt, start tijdens deze editie een actie om vrienden te werven. Mensen die de Kunstweek willen steunen, kunnen voor tien euro een unieke set ansichtkaarten kopen. Plaatselijke kunstenaars hebben hieraan belangeloos een bijdrage geleverd.

Reacties