Opening parkeerdek station Sassenheim

Foto: Gemeente Teylingen

Het parkeerdek bij NS station Sassenheim is bijna klaar. Op woensdag 22 november om 16.00 uur nemen wethouder Bas Brekelmans en Gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland de parkeergarage in gebruik. Daarna is de garage open voor het publiek.

Wethouder Bas Brekelmans: “Het is bijna zover. Ik ben blij en trots straks het nieuwe parkeerdek te mogen openen. Het parkeerdek is nagenoeg klaar. Het aantal parkeerplaatsen is bijna verdubbeld. Ruim 500 parkeerplaatsen, speciaal bedoeld voor het dagelijks woon-werkverkeer met de trein.”

“Uiteraard ken ik de zorg dat het parkeerdek gebruikt wordt door langparkeerders voor Schiphol. Daar gaan we goed op letten. Het parkeerdek moet een geweldig transferium zijn, waarmee we de dagelijkse bereikbaarheid van onze regio versterken, of het nu met de auto, fiets, bus, trein of straks wellicht zelfs met een bootje is.”

Bouw

Begin juli 2017 startte bouwbedrijf Aan de Stegge met de bouw van het parkeerdek voor 240 extra parkeerplaatsen. De bouw verliep voorspoedig, al zorgde het weer voor drie weken vertraging. Reizigers hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep om vooral met de fiets of bus naar het station te komen of tijdelijk voor een ander station te kiezen. Ongeveer 70 auto’s parkeren op werkdagen bij het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek.

Mobiliteit

Station Sassenheim ontvangt inmiddels zo’n 3500 reizigers per dag. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen. De extra parkeerplaatsen komen, letterlijk bovenop de huidige 280 plaatsen. Vanaf 22 november kunnen in totaal 520 auto’s bij het station parkeren. Zowel de provincie Zuid-Holland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente Teylingen betalen mee aan het parkeerdek.

Reacties

Cookieinstellingen