Nog meer Sassemers in beeld gebracht

Foto: SOS personenbeeldbank

De Stichting Oud Sassenheim heeft afgelopen week 64 personen aan haar Sassenheims Biografisch Woordenboek (SBW) toegevoegd. Daarmee komt het totaal aantal personen dat in de digitale beeldbank van de SOS zit op 1262 personen.

Dit zijn niet alleen bekende en minder bekende Sassenheimers, maar ook niet-Sassenheimers, die voor Sassenheim van belang zijn geweest. De SOS is in 2009 begonnen met haar personenbeeldbank. Deze is uniek voor de Duin & Bollenstreek. Inspirator achter het SBW is SOS-bestuurslid Aad Lelijveld.

De personenbeeldbank

Van de opgenomen persoon is een portretfoto opgenomen met daarbij niet alleen genealogische gegevens, maar ook gegevens over verdiensten. Alle personen zijn te vinden in het SBW-album op de SOS-website, www.stichtingoudsassenheim.nl. De SOS-werkgroep Genealogie is verantwoordelijk voor de personenbeeldbank. De werkgroep doet eigen onderzoek, maar maakt ook veel gebruik van gegevens die Sassenheimers aandragen.

Zelf personen aandragen

De werkgroep wil door plaatsing van deze Sassenheimse biografieën op internet inwoners en belangstellenden stimuleren zelf personen aan te melden. Als men van mening is dat een persoon opgenomen dient te worden, kan dit via de beeldbank worden aangemeld of door een mail te sturen naar [email protected]

Bezoek de werkgroepen Historie en Genealogie

Iedere eerste donderdagochtend en iedere tweede donderdagmiddag van de maand is er een inloop van de werkgroepen Historie en Genealogie van respectievelijk 10.00 tot 12.30 uur en 14.00 tot 16.00 uur op De Coy, Kagerdreef 72 te Sassenheim. Ook daar kan men met vragen en opmerkingen terecht. Gegevens uit het SBW kunnen door eenieder worden gebruikt, mits met bronvermelding.

Voorbeeld uit de personenbeeldbank

Heiden, Cornelis (Cees) van der,

  • Geboren: Sassenheim 17-11-1905,
  • Zoon van: Gerrit en Geertrui Snijders,
  • Gehuwd: Sassenheim 15-11-1928 met Saartje Cornelia Benschop (Haarlemmermeer 01-08-1905) – (Harderwijk 23-05-1981), begraven te Sassenheim.
  • Overleden: Sassenheim 15-12-1964.
  • Beroep: boekhouder.
  • Beschrijving: Hij was boekhouder bij N.V. Van Zonneveld & Co. Het bedrijf waar hij ruim 47 jaar werkzaam was. Sinds 1928 was hij procuratiehouder van deze onderneming. Hier werd hij niet alleen gewaardeerd als administrateur, maar ook om zijn kennis van het bloembollenvak. Hij kwam uit een eenvoudig milieu, maar wist door ijver en studie een vooraanstaande maatschappelijke positie te verwerven. Bij zijn 40-jarig jubileum in 1957 werd hem de gouden medaille verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau toegekend. Verder heeft de heer van der Heiden als leraar boekhouden velen voor het diploma opgeleid. Hij was een geziene persoonlijkheid, die voor de gemeenschap veel heeft betekend. Zo was hij onder meer diaken, ouderling en lid van de commissie van beheer van de gereformeerde kerk van Sassenheim. Daarnaast heeft hij 40 jaar leiding gegeven als voorzitter aan het christelijk harmoniegezelschap Crescendo.
Cookieinstellingen