Doen jullie mee aan de Burgernet oefenactie?

Foto: Pixabay

Maandagavond 23 oktober wil de politie met de Burgernetdeelnemers van Sassenheim de handen ineenslaan om één of meer inbreker(s) aan te houden. Dit gaat gebeuren in een Burgernetoefening waarin politie en Burgernetdeelnemers bij een verdachte (woninginbraak)situatie samen gaan werken.

Het nut van Burgernet

Meldingen van Burgernetdeelnemers en 112-meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van Burgernetdeelnemers en bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. En dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

De oefening

Burgernetdeelnemers in Sassenheim worden gevraagd deze week deel te nemen aan de oefening en de Burgernetberichten die avond als ‘echt’ te behandelen. De Burgernetdeelnemers in het gebied waar de verdachte(n) zich mogelijk bevind(en) krijgen een bericht, net zoals bij een echte Burgernetactie. In het Burgernetbericht wordt duidelijk aangegeven dat het een oefening betreft.

Nog geen Burgernetdeelnemer?

Om via Burgernet met de oefening mee te kunnen doen, kan iedereen vanaf 16 jaar zich vooraf gratis aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl. Het is ook mogelijk om mee te doen met de Burgernetapp. Deze kun je gratis downloaden.

Cookieinstellingen