Speelveld bij het Cluster mag niet meer gebruikt worden

Foto: Google Maps

De scholen van het Clustergebouw in Voorhout (De Antonius, De Regenboog en De Achtbaan) hebben te horen gekregen dat ze het speelveldje tegenover de school, dat in de pauzes wordt gebruikt door de leerlingen, niet meer mogen gebruiken.

Het speelveldje werd nog niet zo lang geleden op initiatief van de ouders opgeknapt. Daarvoor waren al de nodige gesprekken gevoerd over de mogelijke overlast voor omwonenden. Uiteindelijk kwam het tot een overeenstemming met de buurtbewoners, bso, scholen en de ouders van het ouderinitiatief en op 16 december 2016 werd het vernieuwde speelveldje dan ook officieel geopend.

Op 6 september werden de scholen opgeroepen voor een gesprek met de gemeente over het huidige gebruik op dit moment en het maken van afspraken voor het gebruik. Tijdens dit gesprek kregen de scholen te horen dat een bewoner ontheffing had aangevraagd voor de scholen om te spelen op het speelveldje. In het bestemmingsplan zou volgens deze bewoner staan dat de scholen alleen incidenteel gebruik mogen maken van het speelveldje.

De scholen en de gemeente moeten nu eerst een nieuw overleg met deze bewoner aangaan, maar die is momenteel op vakantie. Tot die tijd heeft de gemeente de scholen verboden om nog langer gebruik te maken van het speelveldje.

De scholen hebben het veldje altijd al gebruikt als uitwijkmogelijk, omdat ze anders met teveel kinderen op het schoolplein zijn. Op dit moment moeten ze het dus doen met meer kinderen op een kleinere ruimte. De scholen hebben de ouders hierover in een brief geïnformeerd.

 

Cookieinstellingen