1ste editie Lifestyle & Health markt druk bezocht

Foto: Jacqueline de Groot - Doortastend

Bijna duizend belangstellenden bezochten afgelopen zaterdag de eerste editie van de Lifestyle & Health markt in SassemBourg te Sassenheim. Ruim 35 organisaties waren daar present met informatiekraampjes of verzorgden uiteenlopende activiteiten.

Wethouder van Kempen, die de markt op ludieke wijze opende op een smoothiefiets, was onder de indruk. “Goed initiatief en mooi om te zien hoeveel organisaties in onze gemeente en daarbuiten zo bevlogen zijn over hetgeen zij inwoners te bieden hebben op het gebied van gezondheid, beweging en voeding.”

Gevarieerd aanbod

“Het liep vanaf het begin meteen storm, ondanks het slechte weer”, weet Jacqueline de Groot namens de organisatie te melden. Opvallend heel doelgericht publiek en gemiddeld bleven zij minimaal een uur. Het gevarieerde aanbod voor jong en oud en alles wat daartussen in zit, werd zeer op prijs gesteld.

Zo kon men de aderen van de benen, BMI en bloeddruk laten (door)meten, bloedsuiker laten prikken, huid en tandvlees laten checken, oog onderzoek laten uitvoeren of een rondje door Noordwijkerhout fietsen op de labyrinth fiets. (Stoel)yoga, tandpasta sjoelen, demonstratie reflexzonemassage, poppendokter, dansen met Juul, je eigen smoothie bij elkaar fietsen, oogcontact experiment, suikerklontjestest, blote voeten pad, uitleg echografie met twee vissen in een emmer en een biopt nemen op fruit vielen goed in de smaak bij de bezoekers.

Samenwerking

Steven Schrader, directeur van Woonstichting Vooruitgang en eigenaar van het woon- en dienstencentrum SassemBourg, kijkt met een tevreden gevoel terug op de markt. “Goed om te zien dat de gemeenschap SassemBourg echt omarmd heeft als een maatschappelijke ontmoetingsplek. Vooruitgang heeft de verbinding met wonen en welzijn hoog in het vaandel staan. Op deze dag hebben wij ook een enquête onder zowel de deelnemers als bezoekers gehouden en hieruit zijn een aantal mooie tips ter aanvulling op het dienstencentrum gekomen.”

Vereniging SassemBourg

De markt was een initiatief vanuit Vereniging SassemBourg waar alle ondernemers binnen SassemBourg vertegenwoordigd zijn. Zij willen niet op de zaken vooruitlopen, want de evaluatie moet nog plaatsvinden, maar gezien het succes kan het bijna niet missen dat zij volgend jaar een vervolg aan de Lifestyle & Health markt gaan geven.

Cookieinstellingen