Bewaakte fietsenstalling gaat er komen

Foto: pixabay

De gemeenteraad heeft gister het voorstel van het college voor een bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim besproken. De gemeenteraad stemde unaniem voor en de fietsenstalling gaat er dus komen.

Bewaakte fietsenstalling

Het gaat om een fietsenstalling voor iets meer dan 1000 fietsen, omsloten door een laag hek. Bij deze fietsenstalling komt doordeweeks van 7.00 tot 19.00 uur toezicht en daarbij zal er in de fietsenstalling ook cameratoezicht komen, voor de weekenden en de nachtelijke uren. Buiten de tijden van het toezicht, blijft de fietsenstalling wel toegankelijk.

De PvdA diende tijdens de vergadering een amendement in om het toezicht uit te breiden vanaf de tijd dat de eerste trein vertrekt, tot aan de laatste trein. Hierdoor zou de fietsenstalling fors duurder uitvallen en dit voorstel werd met 9 stemmen voor en 14 stemmen tegen weer verworpen.

Arbeidsplaatsen

Voor het toezicht worden er arbeidsplaatsen gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kunnen bijvoorbeeld 56-plussers zijn, aangevuld met werkervaringsplekken, statushouders of cliënten met een verminderd arbeidsvermogen.

Cookieinstellingen