Bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim?

Foto: pixabay

Dat er veel fietsen worden gestolen bij het station Sassenheim is inmiddels wel bekend. Dit jaar werd in de maanden januari tot en met juli al 51 keer aangifte gedaan hiervan, maar daarbij komen nog eens de cijfers van de keren dat er geen aangifte werd gedaan.

De maatregelen die tot nu toe werden genomen, zoals bijvoorbeeld het inzetten van lokfietsen, extra toezicht en het graveren van de fietsen blijkt niet voldoende te helpen om diefstal te voorkomen. Het college komt daarom met een voorstel om een bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim te plaatsen.

Bewaakte fietsenstalling

In het voorstel wordt uitgegaan van een stalling voor iets meer dan 1000 fietsen, om zo de komende jaren alle fietsen veilig kwijt te kunnen. Bij deze fietsenstalling zou dan doordeweeks van 7.00 tot 19.00 uur toezicht worden gehouden. Daarbij zal er in de fietsenstalling ook cameratoezicht komen, voor de weekenden en de nachtelijke uren.

Toezicht

Voor dit toezicht wil het college arbeidsplaatsen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kunnen dan 56-plussers zijn, aangevuld met werkervaringsplekken, statushouders of cliënten met een verminderd arbeidsvermogen.

Op 13 september wordt dit onderwerp in de Commissie BFT besproken en binnenkort praat ook de gemeenteraad van Teylingen over dit voorstel om fietsendiefstal op de stations tegen te gaan.

VVD en CDA vragen jullie mening

VVD en CDA hebben eerder via een motie gepleit voor cameratoezicht. Deze partijen willen graag van de inwoners weten wat zij vinden van het voorstel van het college om een bewaakte fietsenstalling met camera’s te plaatsen bij station Sassenheim. Het gaat om de volgende twee stellingen:

  1. Ik ben voor of tegen toezicht door middel van camera’s bij de fietsenstalling bij het station.
  2. Ik ben voor of tegen een overdag bewaakte fietsenstalling ondersteund door camera toezicht (Dit is het voorstel van het college).

Zij voeren daarover gesprekken op donderdag 8 september en op maandag 11 september tijdens de spitsuren op het station te Sassenheim. Op de Facebook pagina’s van VVD en CDA kun je aangeven wat je vindt van de plannen. Mailen kan ook naar [email protected] of [email protected].

 

Cookieinstellingen