Boerhaave opgenomen in Hertog Jan genootschap

Foto: Lisa de Blok

Restaurant en café Boerhaave in Voorhout is geselecteerd om onderdeel te worden van het officiële ‘Hertog Jan Genootschap’. Eigenaren Jolanda en Hein zijn ontzettend trots dat zij een van de 27 cafés in Nederland zijn, die deze titel verdienen.

Speciaal biercafé

Ongeveer twee jaar geleden besloten Jolanda en Hein dat het tijd was voor iets nieuws. Het Boerhaave café bestaat tenslotte al sinds 1876, maar moest toch ook met de tijd meegaan om populair te blijven. Gelukkig was ook het personeel enthousiast om mee te ontwikkelen en er met z’n allen iets moois van te maken.

We wilden moderniseren, zonder echt modern te worden” (Hein)

Voor beiden was het destijds een belangrijk uitgangspunt om vooral de warme, knusse en gemoedelijke sfeer van het café te behouden, maar toch te vernieuwen. De keuze viel op een specialisatie in speciaal bier.

Na een flinke verbouwing en bijscholing van het personeel tot ware ‘Biermasters’, opende het vernieuwde Boerhaave in oktober 2015 de deuren. De reden dat ze hier destijds niet zoveel ruchtbaarheid aan gaven, was omdat ze vonden dat ze hier eerst in moesten groeien; met passie voor het bier.

Inmiddels schenken ze maar liefst 120 soorten bier en hebben ze acht wisseltaps met steeds iets nieuws om te proeven. De doelgroep ligt tegenwoordig dan ook vooral op mensen die van genieten houden. Het is de twee goed gelukt om de sfeer van een warm en welkom bedrijf voor een breed publiek te behouden. Naast het café is er ook nog altijd een eetcafé, een zaal voor bijvoorbeeld bruiloften en condoleances en een hotel met zes kamers.

Hertog Jan Genootschap

Het Hertog Jan Genootschap heeft 27 cafés geselecteerd, die Hertog Jan op het hoogst mogelijke niveau presenteren: van het assortiment aan bieren en hoe die geserveerd worden, tot de omgeving waar van de bieren wordt genoten. Naast het waarborgen van de kwaliteit van het bier, gaan de cafés Hertog Jan ook door heel Nederland vertegenwoordigen. Als er iets bijzonders wordt ondernomen, een nieuw speciaalbier wordt geïntroduceerd of een evenement wordt georganiseerd, dan doet Hertog Jan dat in deze cafés.

Meesterbrouwer van Hertog Jan, Gerard van den Broek, bracht persoonlijk een bezoek aan café Boerhaave en was blij verrast hoe goed de uitstraling van het vernieuwde café bij het merk Hertog Jan past. Het harde werken van Jolanda en Hein samen met hun personeel loonde, zij werden begin deze maand geselecteerd voor dit bijzondere genootschap. Onderling is tussen de cafe’s ook al een band ontstaan. Ze helpen elkaar met vragen via een speciale app groep en ze bezoeken elkaar graag.

Het is super uniek om uitgekozen te worden, een echte eer om op die manier beloond te worden.” (Jolanda)

Café Top 100

Om wat professionele feedback te ontvangen, doet Boerhaave dit jaar weer mee aan de Café Top 100. Een echte vakjury komt dan de boel beoordelen en schrijft een vakrapport uit over de kwaliteiten en de verbeterpunten. Als publiek kan je ook je stem laten horen voor de publieksprijs. Om op dit Voorhoutse café te stemmen, bezoek je de Facebook pagina van de Café Top 100 en kun je stemmen op HCR Boerhaave.

 

 

Cookieinstellingen