Ter Leede jeugd vermaakt zich op VoetbalVakantieWeek

Foto: Lex Wessels Boer

Lekker voetballen, dat is wat de jeugd van VV Ter Leede uit Sassenheim het liefst doet. Gelukkig konden ze afgelopen week weer aan de slag tijdens de inmiddels 33e VoetbalVakantieWeek op het eigen sportpark.

VoetbalVakantieWeek

Een week vol trainen, wedstrijden, demonstraties en lekker spelen met je teammaatjes. En natuurlijk gezamenlijk lunchen, want dat hoort bij zo’n ‘trainingskamp’. Die lunch werd dagelijks tot in de puntjes verzorgd door de grote kruidenier aan het Voorhavenkwartier.

Meer dan honderd kinderen hadden zich voor deze traditioneel laatste week van de zomervakantie, georganiseerd door de eigen Jeugd Activiteitencommissie en diverse vrijwilligers, aangemeld. Een groot aantal oudere jeugdspelers en -speelsters nam de begeleiding van hun clubgenootjes op zich.

Stilliggen voor de luchtfoto

Voorzien van de speciale VoetbalVakantieWeek tenues trapten alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers de week op maandagochtend af met een luchtfoto vanuit een drone. Hiervoor moesten ze wel even heel stil liggend op het hoofdveld de tekst ‘Ter Leede 2017’ uitbeelden. Vervolgens mochten de jongens en meisjes van start.

Een van de hoogtepunten tijdens de week was de clinic onder leiding van Henk Wisman en Jan Blankespoor, de technische staf van het Eerste Elftal van de Roodgelen op sportpark de Roodemolen. De trainers brachten een aantal selectiespelers mee, die de deelnemertjes lieten oefenen, zoals zij dat zelf ook wekelijks in Ter Leede 1 doen. Enkele selectiespelers deden zelf ook ooit mee aan de VoetbalVakantieWeek.

Tentennacht VoetbalVakantieWeek

Voor het eerst in de geschiedenis van de VoetbalVakantieWeek stond er ook een tentennacht met barbecue en discoavond voor de deelnemers op het programma. Een tentennacht waarbij, geheel volgens verwachting, eigenlijk nauwelijks werd geslapen maar vooral veel plezier gemaakt.

Ook nieuw was de tweedaagse deelname van de Ukken. De allerjongsten bij Ter Leede, die in hun eigen oranje VoetbalVakantieWeek tenue onder leiding van Opper-Uk Jaap Schaap mochten trainen en wedstrijdjes spelen. Zo zijn ook zij weer klaar voor het nieuwe seizoen, dat voor deze groepering op zaterdag 2 september begint.

Basejumpen, coole trucs en WK-finales

Na de tentennacht stond de kinderen een rustig dagje te wachten. Lekker springen van een spectaculair hoog basejump luchtkussen en coole trucs leren van de balgoochelaars van BBFreestyle. De laatste dag stond geheel in het teken van het 7 tegen 7 WK-toernooi, waarbij de gelegenheidsteams met een mix van alle deelnemers het in twee poules tegen elkaar moesten opnemen.

De finales waren enorm spannend, waarbij ‘buurlanden’ Nederland en Duitsland er uiteindelijk met de winst vandoor gingen. Ondanks dat niet iedereen kon winnen, sloten alle deelnemers deze VoetbalVakantieWeek toch met een grote glimlach af. Terugkijkend op een mooie week vol voetbal en plezier en klaar voor het nieuwe seizoen!

tekst: Sandra Borg – BORG Communicatie

Reacties