Mooie bouwwerken in Kinderstad

Kinderstad in Sassenheim betekent voor veel kinderen ieder jaar weer een hoop plezier. Ook dit jaar hebben zo’n 130 kinderen het er weer reuze naar hun zin!

Kinderstad

Vorig jaar leek het er even op dat dat de laatste editie van Kinderstad werd, maar er is een succesvolle doorstart gemaakt en Kinderstad wordt nu gerund vanuit een stichting en is dankzij de hulp van enthousiaste vrijwilligers weer even leuk als altijd. Dit jaar is het zelfs een dagje langer; vijf hele dagen kunnen de kinderen lekker bouwen en lol maken in hun zelfgemaakte hutten.

Leuke activiteiten

Het programma zit weer bomvol leuke activiteiten voor de kinderen. Zo is er een barbecue, die door het slechte weer wel een dagje is verschoven. Een echte markt met kraampjes van de kinderen met spulletjes, lekkernijen en leuke spelletjes. Er wordt een gezellige disco avond georganiseerd en een nachtje mogen de kinderen zelfs in een tentje op het terrein blijven slapen.

Donateurs gezocht!

De organisatie van Kinderstad werd dit jaar opgeschrikt door de enorme stijging in de kosten voor het afvoeren van het hout aan het einde van de week. Daarom hebben ze jullie hulp hard nodig. Via ‘Voor de buurt’ is een crowdfunding campagne gestart, waarbij je kunt doneren om het bestaan van Kinderstad veilig te stellen. Via deze link kan iedereen een steentje (of euro) bijdragen, alle beetjes helpen!

Gratis hout ophalen

Er is nog een manier om te helpen; de kosten van het afvoeren van hout kunnen natuurlijk flink gedrukt worden als iedereen die daar belangstelling in heeft gratis hout komt ophalen. Leuk om mee te bouwen of eventueel voor in de vuurkorf of open haard. Het hout is niet beschilderd en er zijn tal van dingen mee te verzinnen. Dus, interesse? Kom dan zaterdag tussen 12.00 en 15.00 uur langs het terrein aan de Kagerweide in Sassenheim en neem zoveel hout mee als je kunt!

Bekijk alle foto’s door op ‘Fotoserie’ bovenaan dit artikel te klikken. 

Reacties