SOS presenteert nieuwe Sassenheimse vlag

Foto: SOS

Stichting Oud Sassenheim presenteert de nieuwe Sassenheimse vlag, speciaal om de dorpsidentiteit te behouden en te versterken.

Het ontwerp van de Sassenheimse vlag en bijbehorende wimpel is gemaakt door SOS-lid Wouter Koppen. Er is bewust gekozen voor de Sassenheimse kleuren en daarin het oorspronkelijke wapen van Sassenheim met kroon uit 1816. De kroon houdt het midden tussen een graven- en markiezenkroon. De twee leeuwen uit het oorspronkelijke wapen zijn op de vlag weggelaten, omdat het ontwerp anders te druk werd.

Sassenheimse vlag

Het wapen is in 1816 goedgekeurd door de Hoge Raad van Adel en is daarmee het officiële wapen van Sassenheim. De Stichting Oud Sassenheim hoopt dat veel Sassenheimers (en ook bedrijven en winkeliers) de vlag of wimpel kopen bij de SOS. Op Sassenheimse hoogtijdagen kan hij dan uit, zoals tijdens het Corso, tijdens de kermis en bijvoorbeeld de Nacht van Sassenheim. In Voorhout is de Voorhoutse vlag een succes en hangt bij veel huizen het hele jaar door.

Tijdens de Nacht van Sassem zijn voor het eerst de nieuw ontworpen vlag en wimpel van Sassenheim te koop. Deze kunnen ook via de website van Stichting Oud Sasseheim besteld worden. De vlaggen zijn in twee maten. Kosten gevelvlag € 22,50, mastvlag € 45,- en wimpel € 32,50. Telefonisch bestellen kan op 0252 22 45 11.

Reacties

Cookieinstellingen