Burendag komt er weer aan!

Foto: Burendag

Op 23 september is het weer Burendag. Een dag waarop mensen samen komen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Het Oranje Fonds steunt de activiteiten met maximaal € 400,-.

Burendag

Om te stimuleren dat ook in Teylingen veel mensen hier aan meedoen, stelt de gemeente nog eens maximaal € 400,- extra per activiteit ter beschikking. In 2016 werd Burendag al op veel plekken in Teylingen gevierd. Met Burendag willen het Oranje Fonds, Douwe Egberts en gemeente Teylingen mensen dichter bij elkaar brengen.

Elkaar ontmoeten en leren kennen

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest. Op 23 september voeren buren door heel Nederland hun goede ideeën uit. Wethouder Kees van Velzen: “Elk jaar doen ook veel inwoners van Teylingen mee, in 2016 werd op 16 plekken in Teylingen Burendag gevierd.”

Het is prachtig om te ervaren dat inwoners met elkaar vol enthousiasme initiatieven ondernemen om elkaar te ontmoeten, te spreken en elkaar (beter) te leren kennen.” (Wethouder van Velzen)

“Ook is het verrassend hoe divers de initiatieven zijn; van multiculturele lunches tot aanplanten van planten en fruitbomen, van speeddaten tot het gezamenlijk maken van buurtbanken en vogelhuisjes. Vanuit de gemeente stimuleren we Burendag omdat we hebben ervaren dat inwoners eerder bereid zijn iets voor elkaar te doen wanneer mensen elkaar kennen. En dat vertaalt zich in een (verhoogde) sociale cohesie en het gevoel van veiligheid”.

Aanvraag indienen

Zowel inwoners als organisaties kunnen een aanvraag indienen. Zolang een activiteit in de buurt, met de buurt en voor de buurt wordt georganiseerd, kan deze in aanmerking komen voor financiële steun. De exacte voorwaarden staan op de website www.burendag.nl. Klik op ‘Meld je nu aan’ en volg de stappen. Stuur de aanvraag zo snel mogelijk in om voor een bijdrage in aanmerking te komen.

Naast de bijdrage van het Oranje Fonds, stelt de gemeente nog eens maximaal € 400,- extra beschikbaar. Het aanvraagformulier staat in deze link.

Vragen?

Voor vragen of voor andere initiatieven die niet binnen de voorwaarden vallen, kunnen inwoners contact opnemen met de wijkregisseur Karin Heppener via e-mail: [email protected] of bellen naar 14 0252.

Reacties

Cookieinstellingen