Bestel een gratis boom voor jouw tuin!

Foto: Gemeente Teylingen

De gemeente Teylingen is een mooie samenwerking aangegaan met de Rotary Sassenheim. Samen hebben zij als doel om 1000 extra bomen te planten op particuliere gronden. De gemeente zorgt voor de bomen en de Rotary zorgt ervoor dat de bomen een mooi plekje bij een nieuwe eigenaar krijgen in Teylingen. Zaterdag 28 oktober reikte burgemeester Breuer het 200ste boompje uit aan de familie Van der Hulst uit Warmond.

Ook jij kan nog helpen om Teylingen groener te maken door een gratis boom te bestellen. Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen helpt, net als het aanplanten van extra bomen. Het water kan zo weer beter in de bodem zakken, het voorkomt hittestress en fijnstof wordt afgevangen. Maar ook voor insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren vergroten we zo hun leefgebied. Groen verbetert het bodemleven en mensen voelen zich prettiger en gezonder in een groene omgeving. Bestel jouw boom voor 11 november via www.degroeneuitdaging.nl/gratisboom

Meer bomen planten

Het grootste deel van de grond in de gemeente is van inwoners en bedrijven. Om die reden willen de gemeente Teylingen en de Rotary de inwoners aanzetten tot actie om meer bomen te planten op eigen grond. Dit doen zij door een gratis boom aan te bieden aan alle inwoners met een tuin. Eerdere acties waren gratis bomen voor grootgrondbezitters en gratis kuipboompjes voor mensen met een balkon. Nu zijn de mensen met een reguliere tuin aan de beurt.

De juiste boom op de juiste plek

Wil je ook een mooie boom die past in jouw tuin? Kijk dan goed welke boom het beste past bij jouw situatie. Er is keuze uit 50 verschillende soorten. De bomen zijn onderverdeeld in 5 categorieën: Bloesem, Bolvormig, Zuilvormig, Herfstkleuren en Vruchtdragend. Heb je moeite met kiezen? Vraag dan gratis advies aan onze tuinambassdeurs via [email protected]

Boom afhalen

Heb je een boom besteld? Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december kunnen de bestelde bomen worden afgehaald aan de Teylingerlaan in Voorhout. Je ontvangt een week van tevoren meer informatie toegestuurd over het ophaalmoment.

Cookieinstellingen