Kom naar het GroenDoenPlein!

Foto: De Groene Uitdaging

De gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen organiseren in samenwerking met De Groene Uitdaging op zaterdag 26 augustus het GroenDoenPlein van 10.00 tot 16.00 uur in het Van Nispenpark in Hillegom.

Een gezellige groene en duurzame markt, bedoeld om inwoners te inspireren en enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met het vergroenen van huis en tuin. De markt prikkelt alle zintuigen doordat bezoekers actief kunnen deelnemen aan workshops, zich laten informeren over de groene mogelijkheden en zelf proeven welke mooie lokale producten we hebben in de Bollenstreek.

Speciale gast

Lodewijk Hoekstra van Lodewijks Groene Geluk is aanwezig op het GroenDoenPlein. Hij geeft bezoekers adviezen voor de tuin en je kunt je vragen aan hem stellen.

GroenDoenPlein

Het GroenDoenPlein bestaat uit kraampjes verdeeld over diverse pleinen, met voor ieder wat wils; van jong tot oud: Op het ‘ProefPlein’ vind je kraampjes met de lekkerste lokale en duurzame producten. Wist je dat we in de Bollenstreek Bloemenijs hebben? Op het ‘GroenPlein’ kun je terecht om alles te weten te komen over het vergroenen van jouw tuin en leefomgeving. Met veel leuke workshops, informatie en lokale producten om te tuinieren.

Energieneutraal in 2050, dat is wat we willen in Hillegom, Lisse en Teylingen. Jij kunt ook meehelpen. Door energie te besparen of je huis te isoleren. Of door zonnepanelen te leggen. Wat kan jij doen? Wat doet de gemeente om jou te helpen? Waar kun je terecht voor hulp en advies? Op het Energieplein kom je meer te weten. Op het ‘CirculairPlein’ kun je zien wat er zoal te doen is op het gebied van de circulaire economie. Vol inspiratie van wat je zelf kunt doen, voorbeelden van lokale circulaire producten en projecten en workshops voor de kleintjes.

Er is voor jong en oud wat te beleven, dus kom allemaal 26 augustus naar het GroenDoenPlein! Meer informatie op https://www.degroeneuitdaging.nl/groendoenplein

Cookieinstellingen