Teylingen en AkzoNobel maken Rijksstraatweg groener en veiliger

Foto: PR

Wethouder Heleen Hooij opende op donderdag 29 juni samen met locatie directeur van AkzoNobel Sassenheim, Herbert van der Donk, officieel de vernieuwde Rijkstraatweg. Door de aanleg van de nieuwe berm is de veiligheid en biodiversiteit verbeterd.

De gemeente heeft 350 m² tegels verwijderd en vervangen door een groene berm en een haag. Teylingen staat mede hierdoor tweede in het lokale klassement van het NK Tegelwippen.

AkzoNobel heeft aangegeven dat er regelmatig onveilige verkeerssituaties waren op de Rijksstraatweg in Sassenheim. Daarom is in samenwerking met de gemeente Teylingen de veiligheid aangepakt. Dit is gedaan door groene bermen te plaatsen. Auto’s kunnen door de haag en de vergroening hier niet meer parkeren. De berm is zo niet alleen veiliger, maar geeft ook meer mogelijkheden voor de biodiversiteit.

Samenwerken

Het realiseren van extra groen voor veiligheid is een nuttige oplossing. De berm en nieuwe haag hebben ook onderhoud nodig. AkzoNobel heeft de haag geadopteerd onderhoudt hem daardoor.

“We zijn heel blij met onze nauwe samenwerking met de gemeente. Naast dat er nu een nieuwe groene berm is gerealiseerd, zorgen we er nu ook samen voor dat de veiligheid van omwonenden en onze collega’s wordt gewaarborgd.” Aldus Herbert van der Donk, locatie directeur van AkzoNobel Sassenheim.

Adoptiegroen

Groen adopteren is ook mogelijk in jouw eigen wijk, hiermee krijgen inwoners de verantwoordelijkheid voor het onderhouden van een stuk groen. Wil je meer weten over adoptiegroen en de mogelijkheden? Kijk op www.teylingen.nl/adoptiegroen.

Cookieinstellingen