Mooie bijdrage Wereldwinkel voor De Roze Hulp

Foto: PR

Dit jaar koos de Wereldwinkel Sassenheim ervoor om met de Fairtrade week een lokaal doel te steunen dat zich inzet tegen armoede hier. Tijdens de Fairtrade week ging daarom 10% van de verkoop in de Wereldwinkel Sassenheim naar Stichting De Roze Hulp.

De samenwerking ontstond door een toevallige ontmoeting bij de bekendmaking van de Teylinger Vrijwilligersprijs. Zowel de Wereldwinkel, als Stichting De Roze Hulp waren daar aanwezig. Zij vielen niet in de prijzen, maar het zorgde wel weer voor een mooie kans om elkaar als organisatie te versterken.

Stichting De Roze Hulp zet zich in om menstruatie armoede tegen te gaan. Onder andere door het plaatsen van de MUP kasten in de hele regio; MUP staat voor Menstruatie Uitgifte Punt. Hier kunnen vrouwen gratis producten krijgen. Daarnaast is de stichting inmiddels ook breder actief om armoede te lijf te gaan.

Afgelopen woensdag overhandigde Wim van Vliet, voorzitter van de Wereldwinkel Sassenheim, een cheque met een mooi bedrag aan de meiden van De Roze Hulp. De Wereldwinkel kon dankzij deze actie €150,- doneren aan dit lokale goede doel.

Monique en Leanne van De Roze Hulp waren blij verrast met dit mooi gebaar. “Wij zullen dit mooie bedrag in Sassenheim besteden in de mooie projecten die we hebben.”

Kijk voor meer informatie over De Roze Hulp op www.derozehulp.nl en vergeet bij de kerstinkopen vooral niet om ook eens bij de Wereldwinkel te shoppen. Zo geef je niet alleen hier een mooi cadeau, maar help je ook de producenten uit armere landen met een rechtvaardig en leefbaar bestaan.

Cookieinstellingen