Wereldwinkels schenken thee met een verhaal tijdens Fairtrade Week

Foto: PR

Van 30 oktober tot en met 7 november is het Fairtrade Week, met als thema ‘Better Together’. Een toepasselijke titel, wat betreft de nieuwe samenwerking tussen de Wereldwinkels in Sassenheim en Noordwijkerhout.

Om deze week te vieren en ook de producenten in het zonnetje te zetten, schenken beide Wereldwinkels tijdens deze week heerlijke Fairtrade thee met wat lekkers erbij. Zo vragen zij aandacht voor deze thee met een verhaal. Want, op het gebied van de productie van thee in derdewereldlanden valt nog altijd een wereld te winnen als het aankomt op eerlijke handel.

En ook voor deze actie wordt de samenwerking opgezocht. Zo kun je de hele Fairtrade Week tijdens openingstijden in de Wereldwinkel aan de Dorpsstraat 44 in Noordwijkerhout terecht voor een lekker kopje Fairtrade thee met wat lekkers van de buren; Nederlands Patisserie Huis zorgt voor Fairtrade chocolade. De kringloopwinkel zorgt deze week voor het servies.

In de Wereldwinkel aan de de Kerklaan 1 in Sassenheim wordt tijdens openingstijden de hele week thee geschonken in de winkel. Op de zaterdagen staat er ook een kraampje voor de deur. Hier wordt het Fairtrade lekkers gemaakt door het Raamwerk.

De Werkgroepen van Fairtrade Noordwijk en Fairtrade Teylingen schenken deze week ook extra aandacht aan de Fairtrade thee. Want, de prijs die je hier betaalt voor jouw kopje thee, kan daar een wereld van verschil maken als het aankomt op een leefbaar loon en goede arbeidsomstandigheden. Dus, kies ook bij het boodschappen doen eens wat vaker voor de Fairtrade producten. De producenten en boeren daar zullen je dankbaar zijn! En dat smaakt toch net even lekkerder.

Reacties