Nieuwe opslag Sassennest van oude bomen uit het park

Foto: Lisa de Blok

In vergaderingen van de Stichting beheer Park Rusthoff (SBPR) stond regelmatig het punt op de agenda over de noodzaak van meer opslagruimte voor materialen van onder andere het Sassennest en gereedschappen voor de parkklussers van de afdeling Groen. Maar dan graag wel in de directe nabijheid van het Sassennest.

Voor het Sassennest betrof het in het bijzonder het meubilair voor het terras, de stoelen, tafels en parasols. Deze konden niet elke week naar en van het terras versleept worden. Het zelfde geldt voor de harken, schoffels, schoppen en kruiwagens van de Parkklussers. Diverse vergaderingen werd er uitgebreid over gebrainstormd, tot een bestuurslid het lumineuze idee lanceerde om de loze ruimte onder het schuine dak van het Sassennest hiervoor te benutten.

Het bleek direct een schot in de roos! Aan de gemeente werd het idee voorgelegd en ook zij waren positief, mits er een ontwerptekening kwam met opgave van gebruik materialen en de gewenste afmeting. Henri Stol werd geraadpleegd en hij zette direct Stol Architecten aan het werk voor het maken van een gedetailleerde tekening voor een opslag van 6 meter lang en 1,5 meter breed. Te verdelen in twee gelijke ruimtes, elk met een eigen toegangsdeur.

Na het beoordelen van de tekening door de gemeente en het uitvoeren van enkele aanpassingen was de vergunning rond en kon men aan de slag. Ioannis Roumeliotis van Purely Handmade, tevens partner van Bollenstreekhout, die eerder al de stoere stamtafel in het Sassennest heeft gemaakt, werd gevraagd om een offerte te maken en na akkoord kon ook hij aan de slag.

Foto: Ben Verhoef

Op de foto overhandigt Ioannis de sleutel aan Dimphy Caspers, die samen met Annemarie Westerbeek de leiding heeft over het Sassennest. Voor het hout werd, net als voor de stamtafel, eikenhout uit het park gebruikt. De planken werden uit de bomen gezaagd, die tijdens de zomerstorm van 2015 met tientallen tegelijk waren omgewaaid en al vele jaren op het terrein van Gerard Rutgrink lagen te drogen. Puur circulair dus!

Nadat de bouw gereed was, is het hout door Ioannis afgewerkt met natuurlijke oliën. Omdat het hout nieuw is wijkt het nog af van de rest van het Sassennest. Op den duur zal de kleur echter niet meer afwijken. Op woensdag 18 augustus 2021 werden de nieuwe ruimtes officieel in gebruik genomen.

Reacties