Speciale webshop voor de voucher om energie te besparen

Foto: PR

Inwoners met een koopwoning ontvingen afgelopen zomer een brief met daarin een voucher ter waarde van € 70,-. Vanaf 15 oktober kan je de voucher ook direct online verzilveren via de speciale webshop. Je kan de voucher uiteraard ook nog steeds inleveren voor aankopen bij lokale bedrijven.

De voucher kan je gebruiken voor energiebesparende producten, zoals tochtstrips, ledlampen en waterbesparende douchekoppen. Maar ook voor grootschalige maatregelen zoals isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Op winstuitjewoning.nl staat een compleet overzicht van de producten waar je de voucher voor kan gebruiken.

Voucher online gebruiken

Vanaf 15 oktober kan je in de webshop jouw voucher direct verzilveren voor een speciale energiebespaarbox. Je kan kiezen uit drie bespaarboxen: één waarmee u uw gasverbruik vermindert, één waarmee u uw stroomverbruik vermindert en een combinatie van beide. Afrekenen doe je direct met je vouchercode. Kies je liever zelf jouw energiebesparende producten uit? Dat kan natuurlijk ook. Plaats de producten, zoals radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen en led-lampen in jouw winkelmandje en reken af met de vouchercode.

Als je de vouchercode invult, controleert het systeem meteen of er nog budget is voor jouw gemeente. Als er nog budget beschikbaar is dan krijg je de energiebespaarbox of de energiebesparende producten gratis thuisgestuurd. Vanwege de nodige controles duurt de verzending van de producten wat langer dan bij een gemiddelde webshop.

Je kan ook energiebesparende producten kopen bij een (online) winkel naar keuze, zoals een bouwmarkt. De medewerkers van de bouwmarkten zijn op de hoogte van de actie en geven advies over de producten die je kan aanschaffen. Na de aanschaf kan je de voucher samen met de bon verzilveren via winstuitjewoning.nl.

Voucher kwijt

Heb je de voucher nog niet benut en ben je deze kwijt geraakt? Via degroeneuitdaging.nl/voucher-opvragen kan je de (ongebruikte) vouchercode opnieuw opvragen.

Eenvoudig een lagere energierekening en meer wooncomfort

Veel mensen weten niet dat zij ook met kleine ingrepen hun energierekening kunnen verlagen. Zo verbruiken ledlampen 90% minder energie dan gloeilampen en kan het aanbrengen van tochtstrips in naden en kieren leiden tot een besparing van € 170,- per jaar door het verminderen van de tocht. Minder tocht maakt het binnenklimaat bovendien een stuk prettiger. Het toepassen van energiebesparende producten in huis is eenvoudig, verlaagt de energierekening en zorgt voor een prettiger binnenklimaat.