Heleen Hooij leest voor op De Dag van de Duurzaamheid

Foto:

De kinderen van BSO de Toren van Trias in Sassenheim kregen hoog bezoek. Wethouder duurzaamheid Heleen Hooij kwam vanwege De Dag van de Duurzaamheid voorlezen. Acht kinderen luisterden aandachtig terwijl ze voorlas uit het boek ‘De wereld van kleding’. In het verhaal haalt de kleermaker alle kapotte kleding weer uit de prullenbak om alles stuk voor stuk weer te repareren.

Een mooie boodschap voor de kinderen, waarbij ze benadrukte dat je niet altijd alles nieuw hoeft te kopen en dat repareren ook een optie is als iets kapot is. De kinderen vertelden enthousiast hoe mama of oma inderdaad ook wel eens hun kleren repareren en dat ze ook wel eens van oudere broers en zussen kleding krijgen. Om de boodschap kracht bij te zetten, droeg Heleen zelf ook een spijkerbroek uit de kringloopwinkel, een trui gekregen van een vriendin en sokken van haar vader. Als dank hadden de kinderen nog een verrassing voor de wethouder, een lekkere fairtrade chocoladereep.

Bij Trias kinderopvang is duurzaamheid een thema dat het hele jaar door de aandacht krijgt. Bijvoorbeeld tijdens speciale natuurprojecten of met thema’s als repareren en fairtrade. Zo leren de kinderen op een speelse manier op een zuinige en respectvolle manier met de aarde om te gaan. Want, jong geleerd is oud gedaan!