Teylingen is nu officieel SDG gemeente

Foto: Lisa de Blok

Vandaag werd door Bart de Jong van Fairtrade Teylingen en wethouder duurzaamheid Heleen Hooij de Sustainable Development Goals (SDG) vlag gehesen bij het bestuurscentrum in Voorhout. Daarmee is gemeente Teylingen nu een officiële SDG gemeente.

Sustainable Development Goals

Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de SDG’s, de werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. De 193 lidstaten van de Verenigde Naties (VN) hebben eind 2015 deze doelen voor de periode tot 2030 samen vastgesteld. Deze Global Goals zijn bedoeld als houvast voor de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling wereldwijd en zijn zeker ook  op lokaal niveau relevant.

Burgerinitiatief

De werkgroep Fairtrade Teylingen is zich bewust van dat wat we hier doen, ook invloed heeft op andere delen van de wereld en andersom. Zo kunnen wij hier ietsje meer uitgeven aan onze koffie, zodat boeren in derde wereldlanden een eerlijk loon krijgen. Maar deze invloed speelt op veel meer gebieden. Uiteindelijk hebben we samen één aarde. Gemeenten kunnen zich aanmelden bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om zo een officiële SDG gemeente worden. De werkgroep heeft dit burgerinitiatief ingediend, om ervoor te zorgen dat gemeente Teylingen ook een echte SDG gemeente wordt.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op De Groene Uitdaging.

Reacties