Leerlingen vanuit huis aan de slag met de schooltuin

Foto: Helene van 't Hof

De leerlingen missen in deze tijden het werk in de schooltuin. Omdat het schooltuinieren stil ligt, wilde het team van de Sassenheimse schooltuin in Park Rusthoff de leerlingen iets praktisch aanbieden om af en toe ook even offline bezig te zijn en lekker met de handen in de aarde te werken.

Ze hebben daarom voor alle leerlingen speciale pakketjes gemaakt, waarmee je thuis je eigen salade kan kweken in de tuin, op het balkon of desnoods in de vensterbank. Als het niet in de schooltuin kan, dan maar thuis leren ervaren hoe het is om te zaaien, te verzorgen, te oogsten en vervolgens je zelfgekweekte maaltijd te bereiden en te smullen!

Van zaadje tot slaatje

Met het project ‘van zaadje tot slaatje’ sluit de Schooltuin Sassenheim aan bij de campagne van het IVN. In een paar weken tijd kweken de leerlingen hun eigen salade. Ze worden ondersteund met leerzame instructie video‚Äôs, waarin ze stap voor stap worden meegenomen in de zorg voor hun eigen moestuintjes.

Geen eigen tuintjes dit jaar

Afgelopen week zijn de leerlingen van de deelnemende scholen op de schooltuin in Park Rusthoff langs geweest om op gepaste afstand hun zaadjes op te halen. Een kijkje naar de tuin zat er wel in. De schooltuin was er helemaal klaar voor, maar helaas geen 130 eigen tuintjes van de leerlingen dit jaar. Dit jaar worden daarom stroken ingezaaid en beplant. Als de situatie het later mogelijk maakt, worden de leerlingen alsnog ontvangen en worden de lessen daarop aangepast. Het fruit is gesnoeid en de aardbeien zitten in de goot, het is nu afwachten wat de komende periode gaat brengen. Tot die tijd is het thuis schooltuinieren een leuk alternatief.

Reacties