Uitbreiding zonnepanelen Stek in Teylingen

Foto: Stek

Woonstichting Stek heeft begin dit jaar 200 huurders in Teylingen een aanbieding gedaan om zonnepanelen te plaatsen. Totaal ontvangen 700 huurders een voorstel op maat van leverancier Ecorus. De eerste panelen zijn begin februari op de daken gezet.

“Met het plaatsen van zonnepanelen kunnen huurders geld besparen op de energierekening en dragen we bij aan een beter milieu”, zegt Hans Al, bestuurder van Stek.

Betaalbaar

Uitbreiding van het aantal zonnepanelen past in de duurzaamheidsstrategie van Stek. Het is een van de manieren waarop huurders de energierekening betaalbaar kunnen houden. “Huurders betalen een bijdrage van € 2,70 per paneel per maand, bij zes panelen bespaart een huurder ongeveer € 15,- per maand”.

Eerste panelen aangesloten

De eerste zonnepanelen zijn inmiddels bij de huurders geïnstalleerd. Ondanks het schrale zonnetje zagen de huurders gelijk het rendement. “De dagen lengen dus dat wordt alleen maar beter”, zegt directeur van Ecorus, Bauke Bakker. “Ecorus helpt woningcorporaties met het verduurzamen van woningen door het plaatsen van zonnepanelen. Wij kiezen voor een persoonlijke aanpak die aansluit bij de werkwijze van de corporatie.” Iedere huurder krijgt een individueel aanbod, kan precies zien hoeveel zonnepanelen erop de woning passen en in een persoonlijke online omgeving zien wat de besparing op de energierekening is.

Gecertificeerde installateurs verzorgen het plaatsen van de zonnepanelen. Bakker: “Het duurt maar een halve dag per woning en de meeste werkzaamheden vinden buiten de woning plaats”. Als iedereen meedoet plaatst Ecorus ruim 4.000 panelen bij huurders van Stek in Teylingen.

Reacties