Havenfestival Sassenheim

Foto: PR

Ook deze Koningsdag kunnen liefhebbers van live muziek weer terecht op de Oude Haven in Sassenheim. Zoals elk jaar organiseren Café de Twee Wezen, Eetcafé de Voogd en Restaurant Op Eigen Wijze het Havenfestival.

Dit festival is gratis toegankelijk. De line-up van dit jaar bestaat uit de bands The Beholders, Black Hammer Voodoo, The Dynamite Blues Band en Twenty Sicks en dj-act DJs4U.

The Beholders trappen dit jaar het Havenfestival af. Deze Pop/Indie Rock band uit Noordwijk/Katwijk/Voorhout is ontstaan in 2012 en heeft sindsdien meerdere veranderingen in de formatie gezien. De huidige formatie is sinds 2014 bij elkaar en timmert hard aan de weg door het schrijven van nieuwe nummers. De muziek van de band is te omschrijven als een mix van pop rock en indie rock waarin vaak een flinke dosis aan rauwe vocalen van de zangeres Tessa Kelder te vinden is.

Black Hammer Voodoo zal als de tweede band het podium bestijgen. De band begon in 2016 toen Michiel van Leeuwen Rusty Apollo verliet om op een nieuwe missie te gaan. Sam ’Smokehouse’ Shine’, gevlucht van ‘downunder’, bood zijn diensten aan als gitaar tovenaar. De Amerikaan Scott Powell legde het ritmische fundament. Op augustus 2016 maakten ze hun succesvolle debuut op Culemborg Blues. Daarna speelden ze op diverse Nederlandse podia. Ze spelen stevige bluesrock met een psychedelische inslag. Hiermee roepen ze de geesten van voorouders als Howlin’ Wolf, Muddy Waters, John lee Hooker, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan op.

The Dynamite Blues Band is terug van weggeweest op het Havenfestival. Deze blueshelden uit Sassenheim spelen blues zoals de blues bedoeld is: vuig, hard en vies. De band, ontstaan uit de voormalige blues band ‘Big Blind’, is inmiddels niet meer weg te denken van de bluesfestivals in binnen- en buitenland. In 2016 kwam alweer het tweede album uit “Kill me with your love”, welke met lovende recensies is ontvangen.

Twenty Sicks zal de grote finale van het Havenfestival verzorgen. Dit eigenzinnige rock ’n roll trio zal er voor zorgen dat alle voetjes van de vloer gaan. Rock klassiekers uit de afgelopen 50 jaar worden in een rock ’n roll / rockabilly jasje gestoken en krijgen een totaal ander karakter. Met enkel een contrabas, gitaar en eenvoudige drumkit weten de mannen een ‘volle’ sound neer te zetten waar de energie vanaf spat! No Nonsense Rock ’n Roll! Eerder speelden de mannen al op de Zwarte Cross, Paaspop en Festyland, in dat rijtje mag het Havenfestival natuurlijk niet ontbreken!

DJs4U, bestaande de DJ’s Jörgen, Huub, Ron en Jesse, is inmiddels ook geen onbekende act meer in de Bollenstreek. Deze vier mannen treden op tussen de bands en zorgen ervoor dat je geen moment hoeft te stoppen met dansen.

Tijdschema:
14.30 – 15.15 The Beholders
15.15 – 15.45 DJs4U
15.45 – 16.30 Black Hammer Voodoo
16.30 – 17.00 DJs4U
17.00 – 18.00 The Dynamite Blues Band
18.00 – 18.30 DJs4U
18.30 – 19.30 Twenty Sicks

Zie ook www.cafede2wezen.nl/havenfestival / www.facebook.com/havenfestivalsassenheim

Reacties