De Cabaretpoel speelt Vier keer leuk!

Foto: TC management

De Cabaretpoel viert dit seizoen zijn tienjarig jubileum. Motor achter De Cabaretpoel is oud-cabaretier Tim van der Sluijs. Hij speelde vanaf 1992 jaarlijks een oudejaarsconference en stapte eind 2005 van het podium voor een rol achter de schermen.

Tim was zes jaar impresario en volgt de cabaretontwikkelingen op de voet. Hij regisseert, coacht en begeleidt nieuw cabarettalent en biedt een aantal nieuwe talenten de kans om in De Cabaretpoel te groeien naar een goed avondvullend programma. Steeds meer van die talenten vallen op tijdens de cabaretfestivals en hebben inmiddels een avondvullend programma waarmee ze door heel Nederland touren. Reden om aan Tim te vragen wat we kunnen verwachten.

persfoto-lotte-hondebrinkWaarom De Cabaretpoel?

“Nederland barst uit zijn voegen van het cabarettalent. Mede daardoor is het zo druk op de Nederlandse podia dat het voor nieuwe talenten moeilijk is om aan optredens te komen en om zich te ontwikkelen. Daarom heb ik het project De Cabaretpoel gestart. Elk seizoen selecteer ik een aantal cabaretiers die ik talentvol vind en waarvan ik denk dat ik dat talent kan ontwikkelen. Ik bied de cabaretiers regie, coaching en begeleiding en stimuleer ze om nieuw materiaal te ontwikkelen. Op die manier kan in korte tijd een enorme sprong vooruit worden gemaakt.”

Wat kan het publiek verwachten bij De Cabaretpoel?

“Een geweldige leuke cabaretavond. Een Cabaretpoelvoorstelling is een echte happening. Een lekker lange avond bomvol leuk en gevarieerd cabaret. Ik probeer zoveel mogelijk genres naast elkaar te programmeren. Dus het publiek ziet niet vier keer hetzelfde, maar uit een scala van cabaretsmaken. Dat maakt de voorstelling dynamisch, afwisselend en er kan veel gelachen worden.”

Het publiek mag de voorstelling ook beoordelen met een cijfer. De afgelopen vier seizoenen scoorde De Cabaretpoel gemiddeld elk jaar een mooie acht. De voorstelling in ingedeeld in twee blokken van ongeveer een uur met telkens twee optredens. Na twee optredens is er een pauze. Daarna volgen nog twee optredens. Eén van de deelnemende cabaretiers fungeert tevens als presentator. De Cabaretpoel is dus een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.

cabaretpoel-ontwerp-tc-managementKan je al een tip van de sluier oplichten over wie er komen?

“De Cabaretpoel is bedoeld om het publiek nieuwe talenten te laten ontdekken. Dus geen Jochem Meijer of Theo Maassen, maar misschien wel de toekomstige. Het zijn allemaal nieuwe mensen en groepen die zijn opgevallen tijdens de vele kleinere cabaretfestivals in Nederland. Ik kan wel namen noemen, maar het publiek zal deze namen nu nog niets zeggen.”

Het gaat om vier getalenteerde cabaretiers die de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. De Cabaretpoel heeft in het verleden al veel talent opgeleverd die daadwerkelijk de stap hebben kunnen maken naar landelijk succes en een avondvullend programma. De Cabaretpoel van dit jaar bestaat weer uit vier hele nieuwe cabaretacts.

Rendementen uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst, maar het publiek kan wel rekenen op een zeer gevarieerde en erg leuke cabaretavond. Zeg nou zelf, wat is er leuker dan zelf het nieuwe talent van de toekomst in de kleine zaal te ontdekken. Dan kan je later altijd nog zeggen:

“Kijk die heb ik nog zien spelen in Sassenheim toen nog niemand hem kende!”

Voor cabaretliefhebbers is dit een voorstelling om de vingers bij af te likken. Vier optredens met voor elk wat wils. Vier keer leuk! Meer informatie vindt u op www.cabaretpoel.nl.

  • Voorstelling: De Cabaretpoel, Vier keer leuk!
  • zaterdag 10 december, Theater ´t Onderdak, Sassenheim.
  • Aanvang 20.15 uur.
  • Reserveren via tel. 0252 225874.
Cookieinstellingen