Reuzenbol onthuld bij Teylingen College KTS in Voorhout

Foto: PR

Donderdagmiddag 22 december is de Reuzenbol ‘KTS in beeld’ onthuld bij Teylingen College KTS in Voorhout. Met deze onthulling staan er nu 44 Reuzenbollen in de Bollenstreek. De Reuzenbol bij de KTS werd onthuld door Kees Vreugdenhil, voorzitter College van Bestuur Stichting Fioretti Teylingen.

De rol van de KTS is betekenisvol in de Bollenstreek. De basis van veel ondernemers in de regio ligt bij hun vakgerichte opleiding op de KTS. De KTS blijft, ondanks veel veranderingen in onderwijsland, een echte vakschool met aandacht voor de nieuwste technieken. Met de beroepsgerichte opleidingen verlaten leerlingen de KTS als vakmannen en vakvrouwen van de toekomst. De verschillende vakrichtingen (horeca, bakkerij, recreatie, bouw en techniek) zijn door kunstenaar Jan Hogervorst op de Reuzenbol geschilderd.

Kees Vreugdenhil: “Stichting Fioretti Teylingen heeft besloten om drie Reuzenbollen te adopteren vanuit educatief oogpunt. We willen bij onze leerlingen betrokkenheid creëren bij de ontwikkeling van hun omgeving en we willen dat ze trots zijn op hun eigen regio – de Duin- en Bollenstreek!”

De andere twee Reuzenbollen zullen worden geplaatst bij Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout en Fioretti College Lisse. De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en andere instanties die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse. Je kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.

Reacties

Cookieinstellingen