Sinterklaas intocht Voorhout 2022

Foto: PR

Onder het oog van vele kinderen en hun begeleiders manoeuvreerde de kapitein van Rederij van Hulst afgelopen zaterdag zijn rondvaartboot met veel precisie naar de kade bij de Nagelbrug in Voorhout. Aan boord waren namelijk sinterklaas, de roetveegjes en assistenten.

Na een welkomstwoord van Puck & Muck mochten sinterklaas, de nieuwe hoofdpiet en assistent plaatsnemen in drie klaarstaande duofietsen van Fietsmaatjes Teylingen. Onder leiding van de pietenband kwam de rijtoer door de Herenstraat richting kerkplein opgang. Waarbij Sint vele handen schudde van de kinderen die zich verzameld hadden langs de route.

Toen de optocht halverwege de Herenstraat was kwam bij de wijkagent en de verkeer coƶrdinator de melding binnen dat er iemand onwel was geworden en dat de ambulance in aantocht was. In overleg met de organisatie is besloten om de stoet aan de kant te zetten in afwachting van de passerende ambulance. En dan duurt wachten lang. Gelukkig nam Sinterklaas uitgebreid de tijd om met iedereen op de foto te gaan en nadat de ambulance voorbij was gereden kon de weg ook weer worden vrijgegeven.

Dit alles betekende dat Sinterklaas met enige vertraging arriveerde op het bordes van de R.K. kerk. Gelukkig was het een stralende herfstdag met hoge temperaturen en werden de kinderen vermaakt door de vele roetveegjes die Sinterklaas had meegenomen. Na het officiƫle welkomstwoord door burgemeester Carla Breuer stelde Sinterklaas zijn nieuwe hoofdpiet Kiki voor aan de kinderen. Als afsluiting van de gezellige middag mochten alle kinderen een voor een op de foto met Sinterklaas.

De organisatie, winkeliersvereniging Voorhout onderneemt! en Cultuur Verheft kijken terug op een zeer geslaagde intocht. Navraag bij de BOA’S leerde ons dat het goed gaat met de mevrouw die onwel was geworden. Toen iedereen naar huis was gegaan bracht Sinterklaas nog een bezoekje aan Lijstenmakerij Encadre, hier heeft hij samen met hoofdpiet Kiki alle door de kinderen ingeleverde ontwerpen bewonderd. Uit alle inzendingen is het ontwerp van Hillie Noort gekozen. Zij ontvangt binnenkort haar prijs uit handen van Diane Verweij, eigenaar van Encadre.

Cookieinstellingen