Programma Kunstweek Warmond

Foto: PR

Het programma van Kunstweek Warmond staat online. Kaartjes voor het kKik huiskamerfestival en Poëzie in de Oranjerie zijn vanaf nu te koop. De Kunstweek 2022 vindt plaats van 4 tot en met 13 november.

Als finale van de Kunstweek wordt op 13 november het huiskamerfestival kKik gehouden – sinds de start in 2018 een groot succes. Bezoekers van het festival trekken op zondagmiddag van adres naar adres in Warmond en zien op bijzondere plekken drie voorstellingen van elk een half uur. Na afloop is er een afterparty op een bijzondere plek: Garage Vink aan de Herenweg.

Voor de middag zijn twee blokken met voorstellingen samengesteld, waaruit bezoekers kunnen kiezen. Blok A bestaat uit verhalende kleinkunst door het jonge theaterduo Roes, een tragikomische vertelling door Riza Tisserand en muzikaal cabaret door Poelifinario-winnares Elke Vierveijzer. En bezoekers van Blok B worden getrakteerd op een show van dans en licht door Cap Company, de droge humor van Ernest Beuving en de poëtische luisterliedjes van Fee Reynaert. Kaartjes voor kKik zijn te koop via de website van de kunstweek: www.kunstweekwarmond.nl.

Poëzie

Ook de tickets voor Poëzie in de Oranjerie, op zaterdagmiddag 12 november, zijn via de site van de kunstweek verkrijgbaar. Voor dit evenement is een bijzondere locatie gekozen: we zijn te gast in de Oranjerie van Landgoed Oostergeest. Tijdens deze middag dragen dichters Marie Brummelhuis en Irma Ooijevaar voor uit hun eigen werk en zingt Siebe Palmen zijn verhalende Nederlandstalige liedjes. De zanger was al eerder te zien en horen in Warmond: in 2019 trad hij op in één van de huiskamers van kKik. Tussen de voordrachten door kunnen bezoekers proeven van verschillende wijnen, die beschikbaar zijn gesteld door Marga van Winsen.

Volledige programma

Inmiddels staat het volledige programma van de Kunstweek online. Veel van de activiteiten zijn gratis toegankelijk. Denk aan de opening (5 november) en het Literair Café met Pauline Slot (6 november). Ook is er een bijzondere lezing door Kester Freriks en Martijn Storms, schrijvers van het boek Grensverkenningen – Langs oude grenzen in Nederland (10 november).

Op de site is ook te zien welke activiteiten andere Warmondse kunstorganisaties aanbieden in de Kunstweek. Zo brengt het Monward Consort traditiegetrouw een bijzonder concert, dit jaar met internationale gasten, en heeft Theater Het Trefpunt de finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival geboekt. Ook zijn er exposities in Het Oude Raadhuis en Galerie de Pomp en natuurlijk diverse workshops door plaatselijke kunstenaars.

Zie voor het programma en kaartjes www.kunstweekwarmond.nl

Cookieinstellingen