Halloween weekend in Voorhout, alles wat je moet weten

Foto: PR

Haal je griezelpak maar vast uit de kast en vraag of de spoken de datum alvast in hun agenda zetten. Voorhout maakt zich op voor een onvergetelijk Halloween weekend op zaterdag 30 en zondag 31 oktober. De inwoners versieren de voortuinen en de ondernemers de etalages, ieder in eigen stijl maar met 1 doel; de Voorhoutse kinderen laten genieten van de Halloween fiets- en wandeltocht.

Trick or treat

Er zijn een aantal spelregels om het weekend voor iedereen geslaagd te maken. Zo is er een mogelijkheid om aan te geven of je wel/niet wil dat er aangebeld wordt. Door een A4 met een groen spookje op te hangen geef je aan dat je meedoet en dat je wil dat kinderen aanbellen. Als je niet wil dat er aangebeld wordt, dan hang je een rood spookje op. In verband met hygiëne wordt iedereen uitgedaagd om creatief om te gaan met trick-or-treat. Let op dat je snoep verpakt is en bedenk hoe je het geeft. Bijvoorbeeld via een stukje pvc-pijp laten glijden of met een lange tang. De verantwoording voor het veilig uitdelen van snoep ligt natuurlijk bij ieder voor zich, niet bij de initiatiefnemers van de wandelroute.

Wie valt er in de prijzen?

Ook de winkeliersvereniging Voorhout onderneemt! omarmt bovenstaand initiatief en gaat samenwerken om Halloween in Voorhout een succes te maken. Zo zijn er dit jaar heel veel leuke en lekkere prijsjes te winnen!

  • Voor de best verkleedde 18+
  • Voor de best verkleedde kinderen
  • Voor de mooist versierde huizen
  • Voor de mooist gesneden pompoen
  • Voor de mooiste tekening

Ondernemers die een prijs te beschikking hebben gesteld zijn: Dwarsdrijver Drankenspeciaalzaak, Meat Again, Hotel Café Restaurant Boerhaave Voorhout, Slagerij Rob van den Berg, Bollensteak.nl – De online vleesmeester uit de Bollenstreek, De IJsMeulen, Heren 52, Vishandel De Klok, Groentebroers van Kesteren, Ghabbrial Moneor van Santa Maria, Bakker Oosthout, Grillpaleis en Cafetaria de Dwarse.

Best versierde winkel/horecazaak

Voorhout onderneemt! organiseert dit jaar een wedstrijd waarbij iedereen mag stemmen op de ‘Best versierde winkel/horecazaak/sportschool’. De winnende etalage ontvangt de Halloween wisselbokaal. De jury zal bestaan uit het winkelend publiek. Zij kunnen, middels een briefje in de speciale Halloween ton, stemmen op de best versierde winkel/horecazaak/sportschool. Ieder ingeleverd stembriefje maakt kans op een cadeau van Slijterij de Dwarsdrijver.

Halloween memory

Om de verbinding te maken tussen de deelnemende winkeliers en de versierde huizen in Voorhout is er een Halloween memory spel bedacht. Hierbij krijgen kinderen, maar ook volwassenen een memorykaart. Zien zij tijdens hun wandeling/fietstocht door Voorhout een plaatje van het Vo!spook (bijvoorbeeld in de tuin van Margrietstraat 28) dan noteren zij het adres op hun memorykaart, vervolgens gaan ze langs de etalages om te zien bij welke winkel/horecazaak/sportschool het matchende Vo!spook staat. Ze schrijven de naam van de winkelier op hun memorykaart. Iedere ingeleverde memorykaart maakt kans op een knutselpakket van Made by You, de plaatselijke hobbywinkel.

Schminken

In samenwerking met Bouwbedrijf van der Hulst zijn de heksen van Bibi Grime zaterdag 30 oktober aanwezig in Sportschool Kaizen om daar de kinderen te schminken, nadien kunnen de kinderen de winkels langs om trick-or-treat te doen.

Waar vind je de versierde huizen en winkels?

De versierde tuinen en huizen en winkels staan vermeld op de speciale digitale kaart van Voorhout. Klik hier om te zien welke huizen/tuinen/etalages meedoen aan Halloween in Voorhout. Een paars spookje betekent dat het adres op zaterdag snoep uitdeelt en een groen spookje dat het adres op zondag snoep uitdeelt. de ondernemers zijn met een oranje spookje aangeduid. Je kan jouw adres opgeven via [email protected], en vergeet niet door te geven op welke dag je kinderen wil ontvangen.

Halloween stenen

Stenen beschilderen en deze verspreiden in het dorp is momenteel een rage. Om alvast in de Halloween sfeer te komen worden deze stenen tussen maandag 26 oktober en vrijdag 29 oktober in het dorp verspreid. Wie het leuk vindt om hieraan mee te doen is van harte welkom. Heb je een steen gevonden, maak er een foto van en post deze op de facebookpagina Halloween Voorhout 2021. Vergeet ook niet de Facebookgroep Halloween Voorhout 2021 te joinen voor tips, tricks en de laatste informatie: https://www.facebook.com/groups/552906119384754/

Met vriendelijke groet,

Voorhout onderneemt! Evenementencommissie en Halloween Voorhout 2021
Janet Neuteboom, Dina leergaard, Hella van de Nouland, Antoinette Breedijk, Bram Zandbergen en Justyna van der Hulst

 

Reacties