Oorlog en Vrede in de Ruïne van Teylingen

Foto: Anne Moss

In het vorige jaar werd in en rond de Ruïne van Teylingen een ééndaags evenement gehouden waarin het thema Oorlog en Vrede in de Bollenstreek centraal stond. Het heeft bij oudere ‘Bollenstrekers’ herinneringen opgeroepen en er werden verhalen verteld aan jong en oud over hoe het toen ook alweer was.

Er waren velen die, hetzij in de bollenstreek, hetzij daarbuiten deelnamen aan oorlogshandelingen. Dit was deels uit eigen beweging, deels omdat dat van ze verwacht en geëist werd. Ook van buiten werden militairen van de bondgenoten naar Nederland gestuurd om te helpen de bezetters het hoofd te bieden. Wij vinden dat zij en wat zij deden en meemaakten niet vergeten mogen worden.

De bezoekers aan de Ruïne van Teylingen kunnen op zondag 10 oktober weer militaire taferelen van verschillende legers bekijken en hebben daarbij natuurlijk de kans met enthousiaste beoefenaars van de levende geschiedenis te spreken, zij die het militaire leven bestuderen en laten zien. Hierbij kan men denken aan de het uitbeelden van hen die uitgezonden waren naar de Oost, Nederlandse verdedigers in mei 1940, de bevrijders uit de V.S en Canada, en de militairen in Korea.

De bezoeker zal op deze dag ook een aantal militaire voertuigen kunnen bewonderen. De Stichting Beheer Kasteel Teylingen (SBKT) hoopt je op 10 oktober tussen 11:00 en 17:00 te mogen verwelkomen.

Prijzen:

  • Kind t/m 3 jaar: Gratis
  • Kind 4 t/m 12 jaar: €2,-
  • Volwassene: €4,-
  • Parkeren Gratis

Reacties

Cookieinstellingen