Open Monumentendag in Protestantse Kerk Warmond

Foto: PR

Op zaterdag 11 en zondag 12 september aanstaande organiseert de Stichting Vrienden Kerkelijk Erfgoed Warmond (KEW) allerlei activiteiten in de Protestantse Kerk te Warmond.

Zaterdag 11 september

Op zaterdag is de Kerk vanaf 11.00 uur open voor bezoekers en zijn er van uur tot uur diverse voorstellingen waaronder een orgelconcert door Nels Fahner, een optreden van het kerkkoor Ubi Caritas ,een muziekverhaal van springerige sprinkhaan onder regie van Margreet van Schie en als sluitstuk een jubileumconcert met het thema Hollandse Koraalkunst uitgevoerd door Roelof Assies en zijn muzikale vrienden. Roelof Assies neemt na 60 jaar afscheid als organist op zijn geliefde Lohman orgel. Toegang die dag is gratis

Zondag 12 september

Op zondag 12 september is er om 16.00 uur een matineeconcert onder de titel ‘Van Bach tot de Beatles, een zoektocht naar onze Roots’ uitgevoerd door Aja Leemans (orgel en piano) Sara Leemans (zang) en Maarten ’t Hart (verteller en inleider). Maarten ’t Hart is naast schrijver een zeer hartstochtelijk liefhebber en kenner van klassieke muziek; zijn grootste bewondering geldt de componisten Bach, Mozart,Schubert en Reger. Hij woont al gedurende vele jaren in Warmond.

Sara Leemans is klassiek zangeres en singer-songwriter; zij studeerde af aan Codarts; richting klassieke zang. De afgelopen jaren werkte zij met diverse vermaarde ensembles, volgde een talentenontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor, was solist bij het Toonkunstkoor Amsterdam en speelde diverse voorstellingen onder regie van Herman van Veen.

Aja Leemans volgde conservatorium opleidingen piano en orgel en is verbonden aan de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Haar grote passie is koormuziek en orgelspelen. Elke week plaatst zij op haar website een eigen opname van o.a een orgelkoraal uit het Orgelbüchlein van J.S.Bach, vergezeld van een ‘muzikale column’. De kerk in Warmond met Lohmanorgel is één van de kerken waar deze opnames zijn gemaakt. In deze matineevoorstelling hopen zij op muzikale wijze antwoord te geven op de vraag waar hun roots liggen.

Toegang:
€ 12.50 pp; kinderen t/m 15 jaar gratis
Kaarten zijn te verkrijgen via de website van KEW (www.stichtingvriendenkew.nl) en zolang de voorraad strekt aan de deur.

Reacties