Neem een duik in het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout

Foto: HKV

Na een lange tijd van beperkingen samenhangend met de pandemie, heeft de Historische Kring Voorhout (HKV) besloten om dit jaar ook in de vakantieperiode het Kenniscentrum open te stellen.

Tijdens het HKV-café op de tweede woensdagmiddag en de laatste zaterdagmorgen van elke maand is iedereen weer van harte welkom aan de Bonekruidstraat. Zo zal ook op 31 juli de deur weer open staan om tussen 10.30 en 12.30 een kijkje te nemen in de zalen van het HKV-verenigingsgebouw.

In de Foranholtezaal kun je nog steeds de tentoonstelling van de 75-jarige Oranjevereniging bezoeken. Hier vind je een schat aan artikelen en fotomateriaal die de recente driekwart eeuw van de OVV illustreren. In de Oosthoutzaal kun je de bibliotheek bezoeken met boeken en geschriften, betrekking hebbend op de geschiedenis van Voorhout en de Bollenstreek. Hier zijn ook enkele fraaie recente aanwinsten in te zien. In een nieuwe opstelling in vitrinekasten zijn voorwerpen met betrekking tot kerkelijke ritualen, historische kleding, onderwijs en bollenteelt te aanschouwen.

Op elke laatste zaterdag van de maand is er ook de mogelijkheid om advies te vragen over de opbouw van je familiegeschiedenis. Een ervaren stamboomonderzoeker kan je behulpzaam zijn met het beginnen van uw eigen stamboom. Tenslotte, en zeker niet het minst belangrijke, kun je onder het genot van een kop koffie of andere verfrissing, met andere aanwezigen van gedachten wisselen. De boeken met historische foto’s leiden vaak tot mooie verhalen over Voorhout. Die geschiedenissen worden aan de koffietafel gedeeld.

De HKV wil graag over afbeeldingen van bidprentjes en oudere foto’s beschikken. Indien je deze wilt uitlenen, maken ze er een scan van en bezorgen ze deze weer bij je terug. Dan worden ze opgenomen in het digitale bestand. Maar als je er afscheid van wilt nemen, voegen ze de originelen graag toe aan hun collecties. Je wordt hartelijk uitgenodigd om bij dit komende HKV-café aan te schuiven.

Kijk voor meer informatie en de agenda op de website van HKV.

 

Reacties