Kunst in ’t Overbosch gaat door!

Foto: Lisa de Blok

Het jaarlijkse evenement Kunst in ’t Overbosch, samen met Kunst voor Kids, gaat door! In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 augustus komen tientallen kunstenaars naar het Overbosch om daar ter plekke kunst te maken. In het 2,5 hectare grote bos is er voldoende ruimte voor alle bezoekers om daar gratis te genieten van de kunst, cultuur en natuur.

Ieder jaar is Kunst in ’t Overbosch, georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Overbosch, een mooi evenement, waar vele honderden bezoekers enorm van genieten. Dit jaar wordt het nóg specialer, omdat er meerdere muzikale en toneel acts worden uitgevoerd. Zo zullen er op beide dagen meerdere voorstellingen zijn van Cultuur Verheft en kunnen de bezoekers op zondag ook genieten van cello-voorstellingen, gecombineerd met levende gedichten. Andere kunstenaars maken schilderijen, houtsnijdingen, glasbewerkingen en vele andere creatieve uitingen. Er is dus veel te zien en te beleven!

Kunst voor Kids

Ook voor de jeugd is er veel te doen. Zeker op de zondag tussen 11:00 uur en 14:00 uur, wanneer Kunst voor Kids plaatsvindt. Kinderen tussen 5 en 12 jaar kunnen dan, onder begeleiding van vrijwilligers (of geholpen door hun (groot)ouders), hun eigen kunstwerkje maken en mee naar huis nemen. De vrolijke gezichten van de kinderen, die trots met hun creatie naar huis gaan, is altijd heerlijk om te zien!

De vrijwilligers die Kunst in ’t Overbosch organiseren zijn heel blij, dat het evenement dit jaar door kan gaan. Voorzitter van de commissie Kunst in ’t Overbosch is Joep Derksen. Hij laat weten: ,,Dit wordt de achtste editie, nadat het vorig jaar vanwege de coronamaatregelen helaas niet door kon gaan. We gaan er voor zorgen, dat Kunst in ’t Overbosch en Kunst voor Kids 2021 de allermooiste editie ooit wordt!”

Aanmelden

Tientallen kunstenaars hebben zich al aangemeld om mee te doen. Wie ook wil deelnemen aan Kunst in ’t Overbosch kan contact opnemen: [email protected] Vele handen maken licht werk. Wie voor, tijdens of na het evenement een handje wil helpen, kan dat ook aangeven via dit emailadres. Het zijn geen zware activiteiten en het is heerlijk om als vrijwilliger de sfeer te proeven van het mooiste natuurlijke kunstevenement van de hele regio!

Openingstijden

Het evenement vindt dus plaats op zaterdag 14 en zondag 15 augustus, tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Wethouder Arno van Kempen zal de officiële opening verrichten op zaterdag 14 augustus om 12.00 uur. Meer informatie is te vinden op: www.vriendenvanhetoverbosch.nl.

Reacties