Voorhout loopt warm voor het Kuipzammmen

Foto: De Bokken

Dat Kuipzwammen populairder is dan ooit blijkt wel. De kaarten zijn inmiddels al lang uitverkocht en dat bewijst dat veel Voorhouters hier graag bij aanwezig willen zijn. Drie debutanten nemen het dit jaar op tegen drie gerenommeerde deelnemers, waarbij de zes zwammers Voorhout weer op de hak nemen.

Zij gaan zeker in op alle politieke en publieke bijzonderheden die zich ook dit jaar weer in Voorhout hebben voorgedaan. Het Kuipzwammen is al jaren één van de hoogtepunten in het voorseizoen van het Voorhoutse carnaval. Het is vooral ook in trek bij mensen die normaal niet veel op hebben met de carnaval. De Bokken zijn meer dan een carnavalsvereniging. Zij organiseren steeds vaker activiteiten juist ook voor de groepen mensen die normaal niet bij de carnaval komen of kunnen komen.

Bokkenstal

Dit jaar hebben de Bokken ook weer een glanzend magazine verspreid door heel Voorhout. Natuurlijk is hierin het hele programma te vinden maar zijn er ook achtergrond verhalen te lezen. Voor mensen die het magazine niet hebben ontvangen is er op 15 februari de mogelijkheid een exemplaar op te halen bij het stalletje van de Bokken bij de Plus Supermarkt aan de Herenstraat in Voorhout.

Voorheen was er de jaarlijkse Bokkenwinkel waar de vereniging drie wekende lang ‘huis aan huis’ aanbelde met speelkaarten, loten, glazen en plantjes. Dit alles om geld bijeen te krijgen om de kosten te betalen van de vele feesten en activiteiten. Toch bleek dat veel mensen op de zaterdagen niet meer thuis waren waardoor de Bokken vaak voor dichte deuren bleven staan. Daarom kunnen alle Bokkenartikelen op 15 februari tussen 10.00 en 14.00 uur bij het Bokkenstalletje gekocht worden. Zo kunnen Voorhouters toch de Bokken steunen om zo feesten voor iedereen te organiseren.

Reacties