Veteranenboek Teylingen voor groep 8 leerlingen

Foto: PR

Maar liefst 250 leerlingen van groepen 8 van basisscholen in Teylingen krijgen een gratis exemplaar van het Veteranenboek Teylingen. Dit voorstel van de Stichting Zinsnede werd hartelijk ondersteund door de vrijwilligers van de Kringloopwinkel Herenstraat 63 in Voorhout.

In 2020 is het 75 jaar, dat we in vrede leven. Sinds de tweede wereldoorlog hebben we geen oorlog meer meegemaakt. Maar door die jaren heen hebben inwoners van Voorhout, Sassenheim en Warmond zich wel ingezet om vrede te brengen en houden in andere landen over de hele wereld. De verhalen van 32 van deze mannen en vrouwen staan in het ‘Veteranenboek Teylingen’, dat is uitgebracht door de non-profit stichting Zinsnede.

Met het weggeven van deze boeken, hopen de initiatiefnemers dat de leerlingen (en hun ouders) beseffen dat ‘vrede’ geen automatisch gegeven is. Maar dat bijvoorbeeld hun buurvrouw of buurman zich – soms met gevaar voor eigen leven – heeft ingezet om elders de vrede te bewaren.

Toos Plug en Annelies Simonis van de Kringloopwinkel verrasten Teuntje van Delft en Joep Derksen, bestuursleden van de Stichting Zinsnede, met een prachtige cheque van 2.500 euro. “Als Kringloopwinkel ondersteunen we dit initiatief van harte”, geeft Plug aan. “Met deze geweldige donatie worden de verhalen van de veteranen gelezen en blijft dit stukje lokale geschiedenis van Voorhout, Warmond en Sassenheim voortbestaan”, laten een zichtbaar dankbare Van Delft en Derksen weten.

Reacties