Inschrijving kuipzwammen geopend

Foto: CV de Bokken

De prinsverkiezing is in aantocht en dat betekent dat de voorbereidingen voor het carnaval 2020 zijn gestart. Volgend jaar, 8 februari, staat het kuipzwammen weer op het programma in de aula van het Teylingen College Voorhout. Er wordt nog hard gezocht om het deelnemersveld compleet te krijgen. Voor geïnteresseerden en oud zwammers wordt er op woensdag 20 november een kuipzwambijeenkomst gehouden in café Welgelegen.

Sinds jaar en dag is het Kuipzwammen hét carnavals evenement van CV De Bokken waar Voorhout voor in de rij staat. Zo’n twee weken voor de carnaval staan er zes zwammers in die enige echte grote ´ton´ om alles wat zich in Voorhout afspeelt van een lach te voorzien. In 12-15 minuten nemen de zwammers u mee in hun eigen ‘zwam’ waarin menig gebeurtenis uit het dorp de revue passeert. Alles met een herkenbare knipoog en een flinke dosis humor. In 2015 is het Kuipzwamgilde opgericht. In dit gilde komen oude en potentieel nieuwe kandidaten bij elkaar om samen de deelnemers voor het nieuwe jaar te bepalen.

Zwammers gezocht!

Het gilde zoekt nog nieuwe kandidaten voor de komende editie van het kuipzwammen. Het streven is om ieder jaar een aantal nieuwe zwammers op het podium te krijgen. Vele Voorhouters hebben al een keer geroepen; “Volgend jaar doe ik ook mee!”. Dit is dus hét moment om je aan te melden.

Op woensdag 20 november wordt er om 20.30 uur een Kuipzwamborrel georganiseerd in café Welgelegen. Deze wordt speciaal voor geïnteresseerden gehouden om informatie uit te wisselen over het zwammen. Hier ontmoeten oude en potentieel nieuwe zwammers elkaar en is het Kuipzwamgilde aanwezig om vragen te beantwoorden.

Meer informatie over het kuipzwammen kunt u lezen op www.kuipzwamgilde.nl of stuur een e-mail naar [email protected]

Reacties