De Vikingen komen naar kasteel Teylingen!

Foto: Anne Moss

“De Vikingen komen!” Een zin die vaak is geroepen is in de vroege middeleeuwen. Maar wie zijn die Vikingen toch? Of moeten we ze Noormannen noemen? Wat hield ze bezig en waar kwamen ze vandaan?

Dit zijn zomaar een paar vragen waarop het antwoord te vinden is bij kasteel Teylingen op zaterdag 17 en zondag 18 augustus. Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Beheer kasteel Teylingen in samenwerking met het Platform Levende Geschiedenis Vroege Middeleeuwen. Het PLGVM streeft er naar om de vroege middeleeuwen zo historisch correct mogelijk uit te beelden.

‘De Vikingmarkt’ die meerdere keren plaats heeft gevonden bij Kasteel Teylingen komt helaas niet meer terug. “De Vikingen komen!” is een kleinschalig en knus Viking gerelateerd evenement dat daarvoor in de plaats is gekomen. Dit evenement zal volledig in het teken staan van het leven van de Vikingen. We laten je in een tijdmachine stappen en het leven in de vroege middeleeuwen écht beleven, zien en voelen.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je onderweg naar huis kunt zeggen: “Aha, dus zo leefde ze in de vroege middeleeuwen!”

  • Openingstijden: Zaterdag 17 en zondag 18 augustus van 11:00 tot 17:00

Entree Prijs:

  • Kind tot 4 jaar: Gratis
  • Kind 4 t/m 12 jaar: € 3,00
  • Volwassene: € 5,00
  • Parkeren Gratis

Reacties