Leerlingenorkest St. Cecilia zoekt nieuwe dirigent

Foto: PR

Het leerlingenorkest van Muziekvereniging St. Cecilia uit Voorhout zoekt vanaf september een nieuwe dirigent. Het orkest bestaat uit 15 tot 20 leerlingen die elk een muzikale opleiding volgen bij de vereniging.

Vanaf 1919 is St. Cecilia de muziekvereniging van Voorhout, bestaande uit een harmonieorkest, drumfanfare en leerlingenorkest. Ook biedt de vereniging jonge kinderen de mogelijkheid om op een leuke en speelse manier kennis te maken met muziek via de Algemene Muzikale Vorming. Kenmerkend zijn de vele muzikanten die zich al jaren (muzikaal) inzetten voor de vereniging.

De muziekvereniging verzorgt diverse optredens binnen en buiten Voorhout, zoals aubades, concerten en optochten. Ook is zij aanwezig bij diverse – sociaal maatschappelijke – aangelegenheden, zoals Koningsdag en de dodenherdenking. In de afgelopen 100 jaar is St. Cecilia diep geworteld in de Voorhoutse samenleving.

De vereniging is op zoek naar een enthousiaste dirigent voor het leerlingenorkest dat bestaat uit 15-20 leerlingen. In het orkest worden leerlingen voorbereid om te gaan spelen in de drumfanfare en/of het harmonieorkest. Als dirigent is het jouw taak om leerlingen te begeleiden in het samenspelen en het enthousiasme over samen muziek maken uit te dragen. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de invulling van de repetities en de gedeelde verantwoordelijkheid voor de muzikale ontwikkeling van leerlingen.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature en de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met de leerlingencoördinator Marleen v.d. Geer-Oomes via 06-21298900 of via [email protected]

Reacties