99ste Editie van de Kaagweek

Foto: pr kaagweek

Dit jaar is de 99ste editie van de Kaagweek. De Kaagweek is de oudste zeilweek van het land met veel traditionele onderdelen. Dat de Kaagweek tot een ieders verbeelding blijft spreken van jong en oud, van vader op zoon en moeder op dochter, blijkt elk jaar weer uit de grote aantal deelnemers aan het watersportfestijn van Nederland.

De Kaagweek is de ideale combinatie van wedstrijdzeilen en een goed sociaal programma. Dit keer zal de Kaagweek plaatsvinden van 25 tot 28 juli vanuit de Kaagsocïeteit te Warmond. Natuurlijk worden er traditiegetrouw de Holland-Friesland wedstrijden in de Regenboogklasse gevaren op vrijdag en zaterdag.

Ook dit jaar heeft de Kaagweekcommissie de Commissaris van de Koning weer gevraagd hiervoor het startschot te geven. Op woensdagavond 24 juli varen naast de dameswedstrijden natuurlijk de zomeravondzeilers hun wekelijkse wedstrijd. Ook start dan de registratie van de deelnemers en vindt de feestelijke opening van de 99ste Kaagweek plaats. Op donderdagavond 25 juli wordt u nog een keer getrakteerd op dameswedstrijden in de Valk.

Overdag zijn er verschillende kinderactiviteiten rond de Sociëteit. Op zaterdag is de KidsKaagDag en wordt er geschminkt. De spetterende aquabootjes zijn er op vrijdag en zaterdag. Er wordt gezorgd voor een ijzersterk muzikaal programma. Traditiegetrouw wordt het feest op zondag besloten met de grote prijsuitreiking waar de schitterende zilveren wisselprijzen worden uitgereikt aan de beste zeilers van de verschillende klassen.

U kunt gedurende de gehele Kaagweek terecht in de Kaagsociëteit voor drankjes en heerlijke hapjes. De aangepaste menukaart zorgt ervoor dat u lekker kunt lunchen en dineren tijdens de Kaagweek. De Kaagweekcommissie bestaande uit Patricia Paddenburg, Tineke van Driel, Gerrit Kranenburg en Vincent de Jong hebben ook dit jaar weer een mooi gevarieerd walprogramma voor u in petto. Kortom voor iedereen is er van alles te doen en te beleven op het water en op de wal.

Meer informatie en het volledige programma op www.kaagweek.nl of www.facebook.com/kaagweek

Reacties