Het Vrijetijdsfestival vol sport en cultuur

Foto: Lisa de Blok

Zaterdag 15 juni is het Vrijetijdsfestival in Park Rusthoff. Het festival wordt om 11.00 uur geopend door burgemeester Carla Breuer. Dit jaar doen er dertig deelnemers mee en is er een goede mix van cultuur, theater, sport en belangenorganisaties.

Alle verenigingen er organisaties laten op een actieve manier zien wie zij zijn en wat zij doen. Direct na het openingswoord van de burgemeester start het eerste optreden, verzorgd door de aspiranten van Adest Musica. De hele dag door zijn er op het middenveld demonstraties, optredens en clinics. Bezoekers van jong en oud kunnen meedoen aan diverse activiteiten zoals een muziekinstrument bespelen, een scoutingactiviteit of een korfbal- badminton- of rugbytraining volgen. Echte waaghalzen kunnen een proefduik maken in het waterbassin van een duikvereniging. Het festival sluit om 16.00 uur.

Voor de allerkleinsten is er bij de ingang aan de Hoofdstraat een springkussen en kinderen kunnen bij elke kraam een opdrachtje doen waarmee een ijsje valt te verdienen. Nieuw dit jaar is een verloting waarbij de verenigingen zelf prijzen beschikbaar stellen zoals gratis kaartjes voor een voorstelling of een leuke workshop, maar er zijn ook heel veel leuke kleine prijzen te winnen. Promotieteam van Welzijn Teylingen lopen rond in het park en het dorp om de lootjes te verkopen. Kosten van een lot: € 0,50. Bij de statafel van Welzijn Teylingen kan gecontroleerd worden welke prijs men heeft gewonnen.

Programma van 11.00 tot 16.00 uur:

11.00 uur: Opening door Burgemeester Breuer met aansluitend optreden van Adest Musica Aspiranten.
11.15 uur: Singing Stars, leerlingen van de musicalschool
11.45 uur: Theaterschool Teylingen , show in kostuum met live zang
12.15 uur: Rap Fair trade
12.30 uur: Theaterschool Teylingen, show in kostuum met live zang
12.45 uur: Adest Musica, Jeugdband
13.00 uur: Rap Fair Trade
13.10 uur: RC The Bassets, demonstratie Rugby
13.30 uur: STV Tennis, clinic
14.00 uur: Up2Stage, promo musical the Wiz
14.30 uur: Theaterschool Teylingen, show in kostuum met live zang
15.00 uur: Chr. Harmonie vereniging Crescendo, opleidingsorkest

Cookieinstellingen