Beleef ‘De dag van het kasteel’ bij de Ruïne van Teylingen

Foto: Anne Moss

Wie op zondag 9 en maandag 10 juni de Ruïne van Teylingen bezoekt, zal denken in het verre verleden te zijn beland. De maandag valt op De dag van het kasteel, georganiseerd door de Nederlandse Kastelenstichting.
Thema dit jaar is Over de grens.

Op de eerste en tweede pinksterdag van dit jaar is het thema bij het voormalige Slot Teylingen tevens Handel en ambacht. Bezoekers wanen zich, zoals eerder gemeld, in deze dagen in middeleeuwse sferen. Onder de klanken van de jonge harpist Bas en muziekgroepen Anderfolk en Parsley prijzen handelaren hun waren aan, waaronder kaarsen en balsems uit natuurlijke grondstoffen van Loenasa en lederwaren van de Buidelaer.

Ignis Dominum laat zien hoe men vroeger vuur maakte zonder lucifer of aansteker. De chirurgijn toont dat de middeleeuwse geneesheren veel kundiger waren dan de meeste mensen tegenwoordig denken. Het Uilenheksje vertelt over haar twee uilen. De verhalenverteller vertelt zijn verhalen.

De vijftiende-eeuwse huurlingen van het Campement van Sint-Severus, de strijders van Goudswaard met hun uitstekende vervaardigster van middeleeuwse kostuums en het allegaartje uit de zelfde tijd, Altegaar met zijn Spellencraem zullen hun kampement opslaan, evenals de vissers van Gwylan (800 v. Chr).

Aan gevechtsdemonstraties zal het niet ontbreken, evenals een schietbaan waar bezoekers, natuurlijk onder begeleiding, de gelegenheid krijgen met pijl en boog te oefenen. Al met al zullen het gezellige en leerzame dagen worden op deze alleszins historisch belangrijke plek.

Tijd: 11.00 – 17.00 uur

Adres:

Kasteel Teylingen
Teylingerlaan 15a
2215 RT Voorhout

Prijzen:

  • Kind t/m 3 jaar: Gratis
  • Kind 4 t/m 12 jaar: €1,50
  • Volwassene: €3,-
  • Parkeren Gratis

Reacties