Havenfestival Sassenheim als vanouds gezellig

Foto: Stichting Havenfestiviteiten Sassenheim

Zondagmiddag 19 mei wisten de bezoekers van het Havenfestival op het horecaplein aan de Oude Haven weer te vinden voor een gezellig middagje Live muziek. Ze konden luisteren en dansen op de muziek van vier regionale bands.

Met een kleine vertraging startte The Tambles het Havenfestival rond 15.00 uur. Met hun jaren ’60 muziek Garagerock, een kruising tussen de Beatles en de Rolling Stones, warmden zij het publiek op. Dit opwarmen was wel nodig, want anders dan de voorspellingen waren, liet het zonnetje het deze middag helaas afweten.

Na The Tambles was het de beurt aan Morning view, zij speelden muziek van Pearl Jam. Ondanks het gure weer was het Horecaplein lekker vol gelopen, want om 17.30 uur was het de beurt aan de trots van de Bollenstreek ‘The Dynamite Bleusband’, voor velen de huisband van het Havenfestival. Als afsluitende band verscheen ‘Komen Lopen’ op het podium. Drie broers die met slechts één contrabas, één gitaar, één trommel en drie stemmen een geweldige performance neerzetten.

De reden voor het verplaatsen van het Havenfestival is vanwege de vraag naar ‘meer mainstream muziek tijdens Koningsdag’ steeds groter werd en om de Sassemse inwoners een eigen muziekfeest te geven. Daarom is besloten om het Havenfestival te verplaatsen naar een ander weekend in mei. Door het verplaatsing van het Havenfestival was het voor de organisatie Stichting Havenfestiviteiten Sassenheim wel spannend om te zien hoeveel bezoekers er op het muziekfestival aanwezig waren. Ondanks het gure weer mogen ze qua bezoekersaantal niet klagen.

Dankzij een bijdrage van Fonds1818, Popunie en vele sponsoren was het programma vanouds; van hoge kwaliteit dus. De organisatie gaat de evenementen evalueren en in afwachting van de data voor de Formule 1 en het Eurovisie songfestival zal bekeken worden wat de meest geschikte datum is voor de volgende editie van het Havenfestival.

Reacties