Deelnemers Rondje Kunst Voorhout bekend!

Foto: Carla Ruigrok

In het centrum van Voorhout vindt zondagmiddag 10 maart Rondje Kunst Voorhout plaats. De deelnemende kunstenaars laten bezoekers graag van hun liefde voor kunst genieten. Een zeer divers scala van kunstuitingen komen naar voren, zodat voor iedereen wel iets naar zijn of haar smaak te beleven valt.

In de RK Bartholomeuskerk kun je genieten van verschillende muziekuitingen: Jeanine Landheer gebruikt klankschalen, het Bartholomeuskoor verzorgt een optreden, Marie-José Zwaan bespeelt het orgel, Blue Harmonie, de gelegenheidscombinatie van Rens Aartsme, Leon van Westerop en André Punt zingt bij gitaar. Machtelt IJdo maakt ter plekke schetsen van verschillende uitvoerende artiesten.

Ook de Kleine Kerk is een plek om van muziek te genieten. Hier spelen achtereenvolgens Marcus Vliegen met gevorderde leerlingen viool en Kees Jan Visser piano. De Verdieping is de plek waar Jacqueline Kok haar botanische tekeningen exposeert en Carla Ruigrok haar beelden toont.

Ell Geeh toont in de Roef haar kunstfotografie. Hier zijn ook de tekeningen van historische Voorhoutse gebouwen van Jos Warmenhoven te zien. In het notariskantoor kun je genieten van schilderijen van Sander ten Napel. Op de eerste verdieping is het kantoor van Van Dam verzekeringen de plek om schilderijen van Inez Köhler te bewonderen. In de gemeentekamer van het Boerhaavehuis tonen Esther Kortekaas en Jolijn Fanoy hun schilderijen. De ruimte van de Volksuniversiteit is de plek om te genieten van keramiek van de deelnemers van de Volksuniversiteit.

De ontmoetingsruimte van AgnesStaete is de plek om kennis te maken met Bollenpalet. Kunstenaars met een beperking tonen schilderijen en keramiek. Een kunstschilder is bezig met een nieuw schilderij. Hier laat ook glaswerker Ronny Boer zien hoe hij van glas fraaie kunstuitingen maakt. In de ruimte van SCAL toont Gert Houwaart zijn tekeningen en Gerben Steenvoorden schilderijen.

In Cheers zijn programma’s met routekaartjes en informatie over de kunstenaars te krijgen. Rotary Club Voorhout organiseert het Rondje Kunst Voorhout dit jaar voor de vijfde keer. Ieder jaar zijn de bezoekers weer blij verrast over de hoge kwaliteit en variëteit van de werken die kunstenaars uit Voorhout en de nabije omgeving laten zien. Rondje Kunst Voorhout wordt zondag 10 maart om 13:15 geopend en sluit om 17:00 uur. De toegang is gratis! Dus komt allen!

Cookieinstellingen