Draag je steentje bij via De Bokkenwinkel!

Foto: CV De Bokken

Ieder jaar gaat Carnavalsvereniging de Bokken langs de deuren in Voorhout om een kleine bijdrage te vragen van de inwoners. Dit om de activiteiten voor de zieken, ouderen, kinderen & mensen met een beperking van Voorhout te sponsoren. Tijdens de carnavalsperiode is het juist de bedoeling om deze doelgroepen extra in het zonnetje te zetten.

Ieder jaar verzamelen ongeveer 50 tot 70 vrijwilligers van Carnavalsvereniging de Bokken zich drie á vier zaterdagen op rij bij de Bokkenschuur aan de Boekenburglaan om de jaarlijkse Bokkenwinkel te verzorgen. Marga Hermans weet precies hoe dat verloopt ieder jaar. Sinds enkele jaren is zij één van de drijvende krachten van de commissie achter deze operatie die voor de vereniging zo belangrijk is.

Steentje bijdragen

Anne Clijsen vult aan dat het vooral gaat om het sociale karakter van carnaval, in plaats van alleen de reguliere carnavalsfeesten van vrijdag tot en met dinsdag. Beide dames organiseren al een aantal jaar de Bokkenwinkel en deze activiteit levert op die manier al een aardig bedrag op voor de doelgroep. “Namelijk de gehandicapten, kinderen zieken en ouderen”, vult Marga aan. Ze verzorgt na afloop soep met broodjes voor iedereen die zich die dag heeft ingezet. Doormiddel van de Bokkenwinkel draagt iedereen een steentje bij aan het sociale karakter van de vereniging.

Laatste zaterdag van de Bokkenwinkel

Afgelopen week is er gestart in het ‘Oude dorp’, dit is ieder jaar de aftrap van de reeks zaterdagen die de vereniging door het gehele dorp laten gaan. Aankomende weekenden zijn de wijken Oosthout, Hoogh Teylingen en de ‘buitenwijken’ aan de beurt om de extra inkomsten voor de vereniging te garanderen.

“Al met al mogen we trots zijn op deze fantastische vereniging”, vult Marga Hermans aan. “Iedere week maken wij weer een planning voor de wijken en komen de meeste vrijwilligers zich met goede moed melden om mee te lopen voor de Bokkenwinkel.”

Reacties