Reünie bij de Saksen één groot feest

Foto: CV De Saksen

Afgelopen zaterdag vierde carnavalsvereniging De Saksen hun 44-jarige reünie in het Onderdak. Het was dan ook vanaf de eerste minuut direct één groot feest. De verschrikkelijk drukbezochte avond was voor velen een feest van herkenning en van oude verhalen.

Oud Prinsen, zelfs Klaas1 (90), dansmarietjes, Oud asbakken, boeren en boerinnen; velen waren op deze avond aanwezig. Ook de 44ste prins, Prins Harold en Prinses Danielle met hun hele gevolg en Jeugdprins Jan en zijn page Nisreen waren natuurlijk van de partij. Een echt feest werd het toen de Flierefluiters inzetten en eenieder meedeed in de grote polonaise. De zaal was te klein, maar de stemming opperbest.

De voorzitter Ed van den Berg had voor champagne gezorgd en na een toast en een dronk op de volgende elf jaar bedankte hij iedereen voor hun inzet voor deze geweldige vereniging, die inmiddels zijn plekje wel verdiend heeft in Sassenheim. Daarna speelde ‘Splash’ tot in de kleine uurtjes.

Na een geweldig feest nam langzaam iedereen afscheid van elkaar, na nog vele e-mailadressen te hebben uitgewisseld. Want sommigen hadden elkaar lang niet gezien en elkaar nog teveel te vertellen. Daarvoor bleek deze geslaagde avond toch tekort. Veel van bezoekers spraken alvast af voor een weerzien tijdens het grote feestweekend van 8 en 9 februari, wanneer de vereniging haar feestelijk 44-jarig jubileum hoopt te vieren.

Tot dan… Alaaf! (De Saksen)

Cookieinstellingen