Ton Koster neemt afscheid van Scouting Boerhaavegroep

Foto: Scouting Boerhaave

Zaterdag 8 december heeft Ton Koster een feestelijk afscheid gekregen bij Scouting Boerhaavegroep Voorhout. Na meer dan 34 jaar, waarvan een gedeelte als voorzitter, is Ton Koster gestopt als bestuurslid van de scoutinggroep. Het huidige bestuur vond dit een goede gelegenheid om Ton in het zonnetje te zetten en als verrassing een receptie te houden.

Na een aantal maanden voorbereiding door het bestuur, was het afgelopen zaterdag zover. Om 17.00 uur kwam Ton naar scouting om de maandelijkse groepsraad bij te wonen. Alleen was er een receptie in plaats van een vergadering, een verrassing voor Ton. Bijna 75 man stonden er in de zaal, allemaal speciaal voor Ton gekomen. Twee oud-stichtingsleden van de Boerhaavegroep, Gert-Jan Bel en Marcel Floor, spraken Ton toe en beschreven zo zijn levensloop als bestuurslid.

Namens het huidige stichtingsbestuur nam Robin Borst het woord en overhandigde Ton een certificaat en een speldje vanuit Scouting Nederland. Niet alleen was Ton 34 jaar bestuurslid, hij was ook 50 jaar lid van Scouting Nederland!¬†Natuurlijk had ook de Boerhaavegroep een presentje. De gangen hangen vol met odeborden van oud-leden. Met het bord voor Ton Koster kan weer een nieuw plekje op de muur gevuld worden. Op het bord staan foto’s door de jaren heen en stukjes tekst die Tons bezigheden bij de Boerhaavegroep omschrijven.

Dat was niet het enige, want voor zo’n jarenlange inzet verdien je wat speciaals. Het laatste project van Ton als stichtingsvoorzitter was het uitbreiden van de fietsenstalling. Het bestuur heeft ervoor gezorgd dat dit voortaan het Ton Kosterplein heet. Na alle verrassingen kon Ton rustig praten met alle aanwezigen en was het een mooie afsluiting van zijn tijd als bestuurslid bij Scouting Boerhaavegroep Voorhout.

'

Reacties

article
13006
Ton Koster neemt afscheid van Scouting Boerhaavegroep
Zaterdag 8 december heeft Ton Koster een feestelijk afscheid gekregen bij Scouting Boerhaavegroep Voorhout. Na
https://teylingen.nieuws.nl/cultuur/13006/ton-koster-neemt-afscheid-scouting-boerhaavegroep/
2018-12-10T19:19:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2018/12/10191518/Schermafbeelding-2018-12-10-om-19.16.02-e1544465747347.png
Scouting Boerhaavegroep Voorhout
Cultuur